Ο ρόλος-comeback της Pamela Anderson στο δράμα της Gia Coppola, The Last Showgirl, έχει κερδίσει θερμούς επαίνους από τους κριτικούς.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) και δείχνει την Anderson να παίζει τη Shelley, μια χορεύτρια που είναι στο ίδιο σόου για 30 χρόνια και μετά μαθαίνει ότι κλείνει. Αντιμετωπίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα της ηλικίας, η Shelley αγωνίζεται να βρει τη θέση της τόσο στη ζωή όσο και στη βιομηχανία του θεάματος. H Jamie Lee Curtis επίσης πρωταγωνιστεί ως Annette, φίλη της Shelley και πρώην showgirl που έγινε σερβιτόρα.

«Ετοιμάζομαι όλη μου τη ζωή για αυτόν τον ρόλο», είπε η Anderson στο Princess of Wales Theatre μετά την πρεμιέρα. «Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω ένα καλό σενάριο... Σκέφτηκα ότι είμαι η μόνη που μπορώ να το κάνω αυτό. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο έντονα για κάτι».

Ενώ οι κριτικές της ταινίας ήταν ανάμεικτες, υπήρξαν ιδιαίτεροι έπαινοι για την ερμηνεία της Anderson, με ορισμένους μάλιστα να πιστεύουν ότι αξίζει και Όσκαρ.

«Η Anderson ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της με γνήσιο συναίσθημα. Τελικά παίζει μια μεγάλη σκηνή - άξια για Όσκαρ - στην οποία κλαίει και σκίζει τα κοστούμια της. Αλλά η χαμηλών τόνων συντριβή που έχει συλλάβει πριν, είναι ο πραγματικός θρίαμβος της υποκριτικής», ανέφερε το BBC.

Το Hollywood Reporter χαρακτήρισε την ερμηνεία της ως ένα πιθανό «σημείο καμπής» στην καριέρα μιας ηθοποιού που «χρειάστηκε να αγωνιστεί για να την πάρουν στα σοβαρά».

«...Η μεταμορφωτική ερμηνεία της Anderson επηρεάζει αναμφισβήτητα, προσφέροντας διαφωτιστικές πληροφορίες τόσο για τον χαρακτήρα όσο και για την ηθοποιό που την υποδύεται, που έπρεπε να αγωνιστεί για να ληφθεί στα σοβαρά», είπαν.

Η Deadline είχε παρόμοιους επαίνους, γράφοντας: «Η Anderson είναι αξιόλογη σε αυτόν τον ρόλο, που ταιριάζει με τη δική της φυσική αισιοδοξία, αλλά της δίνει επίσης την ευκαιρία να αποκαλύψει τα συναισθήματά της. Θα σου ραγίσει την καρδιά... Είναι ρόλος ζωής γι' αυτήν και ίσως το ξεκίνημα μιας ολοκαίνουργιας καριέρας».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured