Η χαρά του clubber θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το περασμένο Παρασκευοσάββατο. Η αρχή έγινε με το ένTechno το βράδυ της Παρασκευής (για το οποίο τα διαβάσατε ήδη), ενώ το Σαββατόβραδο ήταν σειρά του Techniques 02, του δεύτερου δηλαδή κατά σειρά φεστιβάλ της ομάδας Blend, η οποία είχε μετακομίσει τα events της στο Cavo Paradiso για την καλοκαιρινή περίοδο. Εξάλλου τόσο ο Sven Väth όσο και η tINI είχαν φιλοξενηθεί εκεί ως μέρος του προγράμματος, κατά τη διάρκεια του θέρους.

Δεδομένου ότι το φεστιβάλ είχε προγραμματισμένη διάρκεια περί τις 12 ώρες και πλέον δεν βρισκόμαστε στην εφηβική ηλικία, έπρεπε ο σχεδιασμός της βραδιάς να είναι προσεκτικός. Τουτέστιν, άφιξη στον χώρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα για την παρακολούθηση της tINI, του Luciano και όσο θα αντέχαμε από την τετράωρη(!) εμφάνιση του Sven Väth. Manolaco και Mikee είχαν λοιπόν αναγκαστικά απορριφθεί εξαρχής, όχι πάντως λόγω της αξίας τους: στο παρελθόν και τα δύο ονόματα έχουν καταφέρει να μας κάνουν να κουνηθούμε στους ρυθμούς τους.

Blendte_2_tINI

Το Gazi Music Hall είναι ένας από τους καλύτερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, εφόσον βέβαια διαθέτεις τα ονόματα που θα το γεμίσουν. Ο κόσμος πάντως είχε δώσει το παρών από νωρίς το Σάββατο και, όταν κάναμε κι εμείς την είσοδό μας, βρήκαμε την tINI στα decks, πλήρως προετοιμασμένη για τον ρόλο της. Ρυθμοί ευχάριστοι, beats δυνατά αλλά όχι επίπονα, αποφυγή της techno επαναληπτικότητας χάριν μιας πιο χορευτικής και ευδιάθετης μουσικότητας και καλή προετοιμασία του κοινού για ό,τι θα ακολουθούσε. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε την εμφάνισή της μεν, εκείνη δεν εκτροχίασε τους ρυθμούς της δε και γύρω στις 2:30 μας κούνησε το κόκκινο βινύλιό της, εγκαταλείποντας τη σκηνή.

Για τη συνέχεια Luciano και ανέβασμα ρυθμών: το τοπίο σκοτείνιασε, τα vibes έγιναν πιο υποχθόνια και τα beats βαρύτερα. Ο κόσμος είχε πλέον πυκνώσει, η δε έναρξή του έγινε με εντυπωσιακή συνοδεία, καθώς πετάγονταν καπνοί, κομφετί γέμιζαν τον εναέριο χώρο του Gazi Hall και σπίθες χάριζαν λάμψη. Οι παρευρισκόμενοι επιφυλάξαμε μια ιδανικώς ενθουσιώδη υποδοχή στον Ελβετό κι εκείνος φρόντισε να μας το ανταποδώσει, παραδίδοντας ένα σετ που τα περιείχε όλα: από πιο techno διαθέσεις μέχρι progressive στιγμές και από τη dance φιλοσοφία μέχρι την εσωτερική electronica του Orb, συνοδεία του David Gilmour (από το Metallic Spheres του 2010). Κρίνοντας από τις αντιδράσεις, ο Luciano κέρδισε το μεγαλύτερο μέρος όσων τον παρακολούθησαν, αποδεικνύοντας πως μόνο μεταβατικό σταθμό μέχρι τον Sven Väth δεν αποτέλεσε η εμφάνισή του.

Blendte_3_Luciano

Ο Γερμανός superstar DJ έκανε την εμφάνισή του μόλις το ρολόι έδειξε 5 ακριβώς (αξιοθαύμαστη ακρίβεια για τα εγχώρια δεδομένα), ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερο τους θεατές. Κι αν του πηδούσε λίγο η βελόνα κάπου εκεί στην αρχή του σετ, λίγο μας ένοιαξε: το μοναδικό θέμα που μας απασχολούσε ήταν να αρχίσει να ρέει το καθαρόαιμο techno αχνιστό από τα ηχεία. Έτσι κι έγινε, με τον Sven Väth να μην παρεκκλίνει σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια, ούτε να ξεπέφτει σε minimal κατατόπια. Η διάθεση ήταν ξεκάθαρα επαναληπτική και αυστηρά techno, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν όσο περνούσε η ώρα και τον κόσμο –έπειτα και από την απαραίτητη «προετοιμασία»– να αποδεικνύεται έτοιμος να ανταποκριθεί στο χορευτικό κάλεσμα.

Blendte_4_Sven_Vath

Το κλίμα της βραδιάς ήταν λοιπόν ούτως ή άλλως γιορτινό και η παρουσία του Γερμανού το ενίσχυσε ακόμα περισσότερο. Μετά από χορό, χαμόγελα, μπόλικο ιδρώτα και αλκοόλ είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσουμε –ήταν πλέον γύρω στις 7 παρά– μετά πάντως από όλες αυτές τις ώρες (και παρόλη την κούραση) η βεβαιότητα για την επιτυχία του φετινού Techniques ήταν δεδομένη.

{youtube}vC12IL_RgGI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured