Ο Alec Empire ήρθε για πρώτη φορά με τους Atari Teenage Riot στην Ελλάδα σε ένα live που πρόσφερε ό,τι ακριβώς υποσχόταν. Για το ίδιο το συγκρότημα δεν υπάρχουν και πολλά που δεν έχουν ειπωθεί. Γεννημένοι από την ενόχληση του Empire με τους νεοναζί που είχαν αρχίσει να συχνάζουν στα raves των 1990s, οι Atari Teenage Riot εμφανίστηκαν ως dance πάνκηδες. Παίζοντας tekno (όταν αυτό δεν γράφεται με «ch») που στα πιο ήρεμά του θυμίζει τις πιο δυναμικές στιγμές των Prodigy, έχουν καλώς ή κακώς πιο σημαντική κοινωνική στάση παρά μουσική θέση. Θορυβώδεις μέχρι κώφωσης και ουρλιάζοντας στίχους, δεν μπορείς να ισχυριστείς εύκολα πως τους ακούς στο σαλόνι σου. Επί σκηνής όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Μαζί με τη Nic Endo και τον CXKidTronik ανέβηκαν στη σκηνή του Gagarin λίγο μετά τις 11, μπροστά σε σχετικά λίγο κόσμο, ο οποίος ήξερε όμως πολύ καλά τι θα ακούσει. Για 90 λεπτά περίπου, οι τρεις τους αλώνισαν στη σκηνή αλλάζοντας συνεχώς θέσεις ανάμεσα στα φωνητικά και στα μηχανήματα και με την ένταση στη μουσική να ανεβαίνει όλο και περισσότερο (και μαζί της η ταχύτητα του strobe light, που μου ανέβασε λίγο την μυωπία) χόρεψαν μαζί με τον κόσμο που είχε έρθει για να κάνει ακριβώς αυτό. Το τόσο 1990s σκηνικό δεν φαίνεται να μας ενόχλησε, ακόμα κι αν αντιλαμβανόμασταν το παρωχημένο της κατάστασης. Τα bpm δεν έπεφταν συχνά κάτω από το φράγμα των 200 και –όταν το έκαναν– επέστρεφαν με jungle εκρήξεις και με συνθήματα από τον ηγέτη του τρίο.

Atari_2

Σε ένα live για το οποίο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως όσοι πήγαν την Παρασκευή το έκαναν για να πουν τα νέα τους (δεν μπορούσες να ακούσεις τι σου λέει ο δίπλα σου έτσι κι αλλιώς) όλα πήγαν κατ’ ευχήν –αν και ακούστηκαν πολύ λιγότερα αντιφασιστικά συνθήματα από το αναμενόμενο (ή το πρέπον). Σε τέτοια έντονα πλαίσια αποχωρήσαμε, μάλλον ικανοποιημένοι, αφού βέβαια καταλάβαμε πως ο Gira με τους Swans πέρσι δεν είχαν δώσει το πιο εκκωφαντικό live που έχει δει η πόλη. Η συναυλία των Nine Inch Nails θα κρατήσει τα σκήπτρα, αλλά κι αυτό μάλλον συνέβη γιατί support act ήταν ο Alec Empire...

Atari_3

(Δυστυχώς δεν προλάβαμε τα support live της βραδιάς, τον The Boy και τους Bella Fuzz)

Atari_4

 Atari_5_Bella_Fuzz

Atari_6_The_Boy

{youtube}OJui-MHhQ0s{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured