Εσθονικής καταγωγής, κάτοικος Λονδίνου και πρόσφατο φυντάνι της δυτικοαμερικανικής δισκογραφικής Not Not Fun, η Maria Minerva βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας που διοργάνωσε για την προώθηση του πρώτου της ολοκληρωμένου δίσκου, Cabaret Cixous.

Το πριν και το μετά της ζωντανής εμφάνισης της Minerva στο Bios είχε αναλάβει η δισκοθετική ομάδα ΝΟ!, η οποία μάλιστα ήταν κι εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία να φέρει στην πόλη τη συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα –ακριβώς πάνω στην ώρα που γίνεται αρκετή φασαρία γύρω από το όνομά της. Ως προς την εμφάνισή της, βέβαια, οι προσδοκίες κινούνταν γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα χειριζόταν η ίδια αφενός τη μοναχικότητά της επί σκηνής και αφετέρου τη ζωντανή διάδρασή της με την ηλεκτρονική bedroom/avant pop που φημίζεται ότι παράγει.

Minerva_2

Παρότι λοιπόν, στη θεωρία, η Εσθονή αφήνει περιθώρια ότι ενδεχομένως μπορεί να κινηθεί με επιτυχία σε ένα μουσικό ύφος σχετικά καινοτόμο και με μια κάποια θηλυκή προσέγγιση, η ζωντανή της εμφάνιση στην Αθήνα υπήρξε τουλάχιστον απογοητευτική. Και δεν είναι πολύ πιθανό να φταίει η Αθήνα, όταν τα ελαττώματα δείχνουν πάγια. Στη διάρκεια της παρουσίασης τραγουδιών από το πρόσφατο ντεμπούτο της (και όχι μόνο), η Minerva δεν μπόρεσε να δώσει τίποτε περισσότερο από μια εμφάνιση άνευρη και ερασιτεχνική, ενδεχομένως στα όρια της κωμικότητας. Ο αισθησιασμός που κατά διαστήματα υπάρχει στον δίσκο της, δεν φάνηκε να μπορεί να βρει θέση σε μια ζωντανή εμφάνιση –δεδομένου ότι η κινησιολογία και η άνεση μπροστά στο κοινό δεν έχουν ακόμα καλλιεργηθεί στην καλλιτεχνική συνείδηση της Minerva. Και σίγουρα καλή είναι η όποια υπναγωγική ποπ με μοναδικό επιχείρημα υπέρ της μια υπογραφή στην Not Not Fun Records, αλλά κατά πολύ διαφέρει αυτή από την υπνηλιακή ποπ, η οποία δεν έχει τίποτα να προσφέρει. 

Minerva_3

Άλλη μία λοιπόν από τις πολλές περιπτώσεις που πνίγονται μέσα στο ίδιο τους το hype η Maria Minerva. Αντίθετα, η ομάδα NO! έντυσε την αναμονή και το επόμενο στάδιο της βραδιάς με εξαιρετικές επιλογές, προσαρμοσμένες στο ηχητικό ύφος που άρμοζε στην προσκεκλημένη τους.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured