Εκρηκτικοί, γκρουβάτοι, άκρως χορευτικοί και ευδιάθετοι αποδείχθηκαν οι Brooklyn Funk Essentials το Σάββατο το βράδυ στο Half Note. Για μιάμιση ώρα περίπου, οι ταλαντούχοι μουσικοί από τη Νέα Υόρκη και την Τζαμάικα έπαιξαν με πάθος, δίνοντας μια αλλιώτικη συναυλιακή γεύση με τον πολυδιάστατο crossover ήχο τους στο (ενδεχομένως όχι τόσο εξοικειωμένο με τέτοια πράγματα) αθηναϊκό κοινό. Μολοντούτο, ο κόσμος φάνηκε να παρασύρεται ευχάριστα σε κάποια σημεία, ιδίως προς το πίσω μέρος του μπαρ –καθότι οι Brooklyn funk Essentials είναι μεν αμιγώς «χορευτικό» σχήμα όμως το κοινό του Ηalf Note (και λόγω χώρου) είναι πάντα περισσότερο μουδιασμένο απ’ ότι παρατηρείται σε άλλες σκηνές.

Οι Brooklyn Funk Essentials συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους μετά από την επανένωσή τους το 2006, από ότι φάνηκε το Σάββατο το βράδυ. Και με την πρότυπη παικτική τους ικανότητα, αλλά και με μία δόση ενέργειας η οποία μεταφερόταν από το πλήρωμα και συνδύαζε με μεγάλη επιδεξιότητα στοιχεία της funk, ragga, latin και oriental σκηνής. Ακούσαμε παλιές επιτυχίες –κυρίως από τα Make 'Em Like It και Watcha Playin’– καθώς κι ένα μεγάλο μέρος της καινούργιας τους δουλειάς, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Η αφάνταστη φωνή του Papa Dee μαζί με τα πνευστά της κολεκτίβας –Andre Atkins, Anna Brooks και Iwan Van Hetten στο τρομπόνι, τα σαξόφωνα και την τρομπέτα (+ πλήκτρα, φωνή) αντίστοιχα– δημιουργήσανε ένα ηλεκτρισμένο κλίμα, που δεν σταμάτησε να μας ξεσηκώνει!

Το κοινό, αν και αρκετά στατικό και κολλημένο στις καρέκλες του, απάντησε άμεσα και με ενθουσιασμό όταν ο Papa Dee του απηύθυνε τον λόγο και του ζήτησε να συμμετέχει ενεργά σε ένα από τα κομμάτια. Οι Brooklyn Funk Essentials έδειξαν έτσι ότι δεν είναι απλά ένα δεμένο και δυναμικό γκρουπ, μα και αρκετά έμπειρο συναυλιακά, ώστε να προσαρμόζεται με φυσικότητα στο περιβάλλον όπου βρίσκεται, στοχεύοντας στο μάξιμουμ.

Όπως έχουν πει και οι ίδιοι: «Ως συγκρότημα αισθανόμαστε μία μικρογραφία ιδανικής κονωνίας. Και έτσι θέλουμε να παραμείνουμε». Και πιστεύω ότι αυτό το έδειξαν και με το παραπάνω στη σκηνή του Half Note. Πιο ανανεωμένοι από ποτέ, μας χάρισαν ένα αλλιώτικο dub, funk, jazz, latin, reggae, ska, balcan βράδυ.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured