Ιούλιος. Θερινά σινεμά, μουσικά φεστιβάλ, παϊδάκια, ψαράκια, τσιπουράκια, ακρίβεια, αντίστροφη μέτρηση μέχρι τους Ολυμπιακούς και την άδεια του Αυγούστου, κανονίσματα διακοπών της τελευταίας στιγμής. Να και μερικές ακόμα ιδέες για να γεμίσει η ατζέντα.

Pixel

5 ταινίες να δείτε

4/7: Hit Man: O Gary, καθηγητής κολεγίου, συνεργάζεται στα κρυφά με την αστυνομία της Νέας Ορλεάνης και υποδύεται τον εκτελεστή προκειμένου να παγιδεύσει αυτούς που τον προσλαμβάνουν με την ελπίδα να διαπράξουν τον τέλειο φόνο. Όταν σπάει το πρωτόκολλο για να βοηθήσει μια απελπισμένη γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύντροφό της, βρίσκει τον εαυτό του να γίνεται ένα από τα ψεύτικα πρόσωπα του, ερωτεύεται τη γυναίκα και φλερτάρει με την ιδέα να γίνει ο ίδιος εγκληματίας. Του Richard Linklater (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν τα Μεσάνυχτα κτλ) με τους Glen Powell και την Adria Arjona. Μετά την προβολή της ταινίας στα φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο, το Netflix την αγόρασε αντί 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

11/7: Fly Me To The Moon: Δεκαετία 1960. Η Kelly Jones (Scarlett Johansson), το παιδί-θαύμα του μάρκετινγκ, έρχεται για να φτιάξει τη δημόσια εικόνα της ΝΑΣΑ και προκαλεί χάος στο ήδη δύσκολο έργο του διευθυντή εκτόξευσης, Cole Davis (Channing Tatum). Όταν ο πρόεδρος θεωρεί την αποστολή πολύ σημαντική για να αποτύχει, η Jones λαμβάνει εντολή να οργανώσει μια ψεύτικη, εφεδρική προσεδάφιση στο φεγγάρι και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει πραγματικά… Στη μαύρη κωμωδία του Greg Berlanti συμμετέχουν επίσης οι Woody Harrelson και Ray Romano. Δεν νομίζω να μας αλλάξει τη ζωή, αλλά ένα βράδυ με μπυρίτσα και nachos, γιατί όχι -αν μη τι άλλο για την σκηνή αληθινής εκτόξευσης πυραύλου από το ακρωτήριο Canaveral, η οποία κινηματογραφήθηκε με κάμερες 4K.

18/7: Μόνοι στη Νέα Υόρκη (Daddio): Νέα Υόρκη. αεροδρόμιο JFK. Μια νεαρή γυναίκα μπαίνει στο πίσω κάθισμα ενός ταξί, ο ταξιτζής ξεκινάει την κούρσα, και καθώς οι δυο τους κατευθύνονται τη νύχτα προς το Μανχάταν… ξεκινούν την πιο απροσδόκητη συζήτηση. To ντεμπούτο της Christy Hall με την Dakota Johnson και τον Sean Penn είναι μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη μοναξιά, με vibes -από το τρέιλερ τουλάχιστον- Lost In Translation (ως προς το κομμάτι του bonding μεταξύ δύο χαρακτήρων που τους χωρίζει αρκετά μεγάλη ηλικιακή απόσταση) και Locke (μιας και είναι όλο σχεδόν γυρισμένο μέσα σε ένα ταξί).

25/7: Μητρικό Ένστικτο: Δύο στενές φίλες και γειτόνισσες, η Alice και τη Celine, παρακολουθούν τις τέλειες ζωές τους -στα προάστια της δεκαετίας του 1960- να καταστρέφονται από ένα τραγικό ατύχημα με ένα από τα παιδιά τους. Οι οικογενειακοί τους δεσμοί υπονομεύονται σταδιακά από ενοχές και παράνοια, ενώ αναπτύσσεται μια συναρπαστική μάχη των θέλω τους, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά της μητρικής αγάπης. Jessica Chastain και Anne Hathaway πρωταγωνιστούν στην πρώτη ταινία του Γάλλου διευθυντή φωτογραφίας Benoit Delhomme, η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Barbara Abel Derriere la Haine, αλλά και στην ομότιτλη βελγική ταινία του Olivier Masset-Depasse από το 2018.

Όλο τον Ιούλιο: Μία από τις προβολές του 14ου Athens Open Air Film Festival που πραγματοποιείται και φέτος σε αναπάντεχα σημεία της πόλης και περιλαμβάνει τίτλους όπως Zodiac, 12 ΠίθηκοιThe Truman Show, Απόδραση από την Νέα Υόρκη, Η Πισίνα κ.α. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Events να πάτε

16/7: Οι Smashing Pumpkins, μία από τις μπάντες που καθόρισαν τα 90s και το alternative rock εν γένει, έρχονται στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους “The World Is a Vampire”. Μια διοργάνωση του Plisskën Festival. Μαζί τους ο Tom Morello. Περισσότερα εδώ.

18/7: Ο 86χρονος ζωντανός θρύλος της τζαζ Charles Lloyd (δυό λόγια εδώ) εμφανίζεται στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Επίσημη καλεσμένη η Μαρία Φαραντούρη. Συμμετέχει ο Έλληνας μουσικός Σωκράτης Σινόπουλος. Περισσότερα εδώ.

23/7: Οι Måneskin, η ιταλική μπάντα-φαινόμενο που αναδείχθηκε μέσα από την Eurovision του 2021, έρχονται στο ΟΑΚΑ-P5, στο πλαίσιο του φετινού EJEKT, για μία από τις πιο πολυανεμενόμενες -μηντιακά, τουλάχιστον- εμφανίσεις του φετινού καλοκαιριού. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Palaye Royale από το Los Angeles, που είχαν αφήσει θετικότατες εντυπώσεις και στην προηγούμενη εμφάνισή τους στην Ελλάδα και η Γερμανο-Ιρλανδο-Καναδή Alice Merton, για να αποδείξει πως δεν είναι μόνο «αυτή που τραγουδάει το “No Roots». Περισσότερα εδώ.

25/7: Ο Devendra Banhart, από τους βασικούς εκφραστές της psych-folk σκηνής, επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 18 χρόνια, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife, για να παρουσιάσει τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, αλλά και από το τελευταίο του άλμπουμ του, Flying Wig. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα εδώ.

27/7: To AthensRocks παρουσιάζει μία από τις καλύτερες live bands εκεί έξω, τους Καλιφορνέζους Queens of the Stone Age (για τους μύστες QOTSA) στο Athens Olympic Complex, μαζί με τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος. Περισσότερα εδώ.

More events:

Μείνετε συντονισμένοι στην ατζέντα και τα συναυλιακά νέα του Avopolis (διεθνή και ελληνικά) για πολλά περισσότερα live music events και αν είστε σε φεστιβαλικό mood, μην παραλείψετε να τσεκάρετε τα προγράμματα των φεστιβάλ, από Rockwave Nights και Ejekt Festival μέχρι Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

5 σειρές να παρακολουθήσετε

Sunny: Όταν χάνει τον άντρα της και τον γιο της σε μυστηριώδες αεροπορικό δυστύχημα η Suzie (Rashida Jones) δέχεται ως δώρο ένα “homebot” την Sunny -ένα ρομπότ που έχει σχεδιάσει ο άντρας της, που -όπως αποδεικνύεται- δεν ήταν απλά ένας τεχνικός ψυγείων… Σύντομα η Suzie θα προσπαθήσει να γνωρίσει καλύτερα το ρομπότ της, προκειμένου να μάθει περισσότερα για τον σύζυγό της, την πραγματική του δουλειά του και το τι ακριβώς συνέβη σε εκείνο το αεροπλάνο. Βασισμένη στο μυθιστόρημα “The Dark Manual” του Colin O’Sullivan, το Sunny στριμάρει στο Apple TV+ από 10 Ιουλίου.

Lady In The Lake: Βαλτιμόρη, δεκαετία του 60. Η Maddie Schwartz (Natalie Portman), νοικοκυρά και μητέρα, αναλαμβάνει ρόλο ρεπόρτερ, όταν η Cleo Sherwood (Moses Ingram) μια σκληρά εργαζόμενη, πολιτικοποιημένη μαύρη γυναίκα δολοφονείται. Μίνι σειρά 7 επεισοδίων, 19 Ιουλίου στο Apple TV+.

Dirty Pop: The Boy Band Scam: Μια σειρά ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του Lou Pearlman, του μεγιστάνα της μουσικής που δημιούργησε κι εκμεταλλεύτηκε κάποια από τα μεγαλύτερα boy band του ΄90, όπως οι Backstreet Boys και οι NSYNC. Διαθέσιμο στο Netflix από 24 Ιουλίου.

Time Bandits: Ένα νεαρό αγόρι από την Αγγλία με εμμονή με την ιστορία, αναλύπτει πως το υπνοδωμάτιό του λειτουργεί ως πύλη για ταξίδια στον χρόνο. Η «Φοίβη» από τα Φιλαράκια Lisa Kudrow υποδύεται την αρχηγό μιας ομάδας κλεφτών, οι οποίοι βουτάνε από κάπου έναν ουράνιο χάρτη και προσπαθούν να διανύσουν διαφορετικές εποχές στον χρόνο για να κλέψουν ιστορικούς θησαυρούς. Δύο κορυφαία μυαλά της σύγχρονης κωμωδίας, ο Jemaine Clement (“Flight of the Conchords”) και ο Taika Waititi συνεργάζονται δημιουργικά για να μεταφέρουν στην μικρή οθόνη την ομότιτλη ταινία του Terry Gilliam από το 1981. Έρχεται στις 24 Ιουλίου στο Apple TV+.

The Decameron: 14ος αιώνας. Με την εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης στην Ιταλία, ευγενείς και υπηρέτες μαζεύονται σε μια βίλα, αλλά οι λουσάτες διακοπές τους βυθίζονται γρήγορα στο χάος. Στο τρέιλερ, αίμα, σπέρμα, η Zosia Mamet του GIRLS και το “Blue Monday” των New Order. Από 25 Ιουλίου στο Netflix.

5 μέρη να επισκεφθείτε

Το νέο μαγειρείο Koutsou & co στο Σύνταγμα για μακαρόνια με κιμά, τραχανά, κρεμμυδοντολμάδες Σαντορίνης, αλλά και σουτζούκια, «αυγουλάτο» παστουρμά και πολλά άλλα. Από την Αργυρώ Κουτσού (του «Τζουτζούκα» στο Ρουφ).

Το Raw Bata στους Αμπελόκηπους, για κοκορέτσι στη robata (ιαπωνική ψήσταριά), και ceviche από ντάσκα με τραγανά κολοκυθάκια.

To 4Hands εντός του Athens Street Hub στον Κεραμεικό, για Oklahoma smash burgers, σε ψωμάκι από πουρέ πατάτας με γλάσο μοσχαρίσιου λίπους.

Το ολοκαίνουργιο cocktail bar Steez (το όνομα βγαίνει από τις λέξεις style & ease) στη Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, για Zombie με blend από 5 ρούμια, Negroni μαγειρεμένο με πεπόνι και Margarita με rim από αποξηραμένο Αρσενικό Νάξου με άνηθο και ροζ πιπέρι (αντί αλατιού). Όλα σε ανακυκλώσιμα ποτήρια, μιας και το concept “Bring Back / Get Back” και περιλαμβάνει μια συμβολική μικροέκπτωση για τη συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Την Κάψα, το νέο σουβλατζίδικο του Χριστόφορου Πέσκια -δίπλα στο dopios-, για γύρο στα κάρβουνα, τυλιχτά χωρίς πατάτες (γιατί καλύπτουν τις γεύσεις), καυτερή «κερατένια» πράσινη σάλτσα και «κυπριακό pico de gallo».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured