Αύγουστος. Βουτιές, ιδρώτας, μισοδιαβασμένα βιβλία, μεσημεριανός ύπνος, κουνούπια, βεράντες, ταράτσες, αυλές, ηλιοβασιλέματα, ανατολές, ξενύχτια, στριφτά, ελληνικός καφές, χταπόδι στα κάρβουνα, τσικουδιά, βρώμικες πατούσες, καρπούζι. Στο μεταξύ, η Αθήνα δεν κοιμάται ποτέ. Να μερικές προτάσεις για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, εντός (και λίγο πιο εκτός) των τειχών.

5 ταινίες να δείτε

1/8: Υψηλή Κοινωνία (1956) : Κυρία της υψηλής κοινωνίας, που ετοιμάζεται να νυμφευθεί, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη του πρώην συζύγου της και δύο δημοσιογράφων κουτσομπολίστικου περιοδικού, οι οποίοι ίσως της ανατρέψουν τα σχέδια στο διάστημα 48 ωρών, βοηθώντας τη να συνειδητοποιήσει ποια είναι και ποιον αγαπά πραγματικά. Κλασικά κι αγαπημένα, με τους Bing Cosby, Grace Kelly, Frank Sinatra, Louis Armstrong και, φυσικά, τα αξέχαστα τραγούδια του Cole Porter. Πρόκειται για την πρώτη επιλογή της νεοσύστατης Repertory Films του Ηλία Φραγκούλη η οποία θα εστιάζει αποκλειστικά σε επανεκδόσεις ταινιών ρεπερτορίου και με προτίμηση στο κλασικό Χόλιγουντ της χρυσής περιόδου του. Ώρα για αυτό το θερινό που διαρκώς αναβάλλαμε.

19/8: Παλιές ταινίες back-to-back στο Full Moon Film Marathon 2024 στο ΚΠΙΣΝ, για ένα μαραθώνιο ταινιών με 80s νοσταλγία, κάτω από την Πανσέληνο του Αυγούστου, ο οποίος περιλαμβάνει τέρατα, εξωγήινους, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, αγωνία, δράση αλλά και ένα μεταμεσονύκτιο secret screening-έκπληξη. Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών εδώ.

22/8: Παγίδα: Ένας πατέρας (Josh Hartnett) συνοδεύει την μικρή του κόρη Riley (Ariel Donoghue) σε μια συναυλία της Lady Raven, που είναι είδωλο της μικρής και χιλιάδων άλλων εφήβων. Σύντομα όμως, θα αποκαλυφθεί πως αυτός ο σταθμός της περιοδείας δεν είναι παρά μια τεράστια παγίδα της αστυνομίας που την έχει στήσει σε έναν σεσημασμένο serial killer. To tagline της νέας ταινίας του M. Night Shyamalan είναι: 30,000 fans. 300 cops. 1 serial killer. No escape. Το φιλμ αναφέρεται ευθέως στο Eras Tour της Taylor Swift, ενώ τον ρόλο της popstar αναλαμβάνει η μεγάλη κόρη του σκηνοθέτη, Saleka Shyamalan, η οποία είναι όντως ανερχόμενη R&B star και η οποία έγραψε 14 κομμάτια ειδικά για το “Trap”.

29/8: Alien: Romulus: Καθώς εξερευνούν τα βαθιά νερά ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος έρχονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν. To ιστορικό horror franchise, που ξεκίνησε το 1979, επιστρέφει με νέο κεφάλαιο, με τον Fede Alvarez στο σκηνοθετικό τιμόνι, την Cailee Spaeny (Priscilla) στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τους Ridley Scott και James Cameron να τελούν χρέη παραγωγού και σύμβουλου, αντίστοιχα.

Μία από τις προβολές του 14ου Athens Open Air Film Festival που τον Αύγουστο περιλαμβάνει δύο τίτλους, το Γκλόρια του 1980 (Πέμπτη 22/8 στην ταράτσα του ΕΜΣΤ) και το Η Ιστορία της Αντέλ Ουγκώ του 1975 (Τετάρτη 28/8 στον Κήπο της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών. Αναλυτικότερα εδώ.

5 events να πάτε

1/8: Οι Placebo και πάλι στο Λυκαβηττό, 21 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση εκεί. Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Rockwave Nights, που ολοκληρώνονται με αυτό το μεγάλο live στον λόφο. Περισσότερα εδώ.

2/8: Το AthensRocks παρουσιάζει τον Lenny Kravitz στο Athens Olympic Complex, μαζί με τους Sleaford Mods, τους The Last Internationale και τους Ilias Bogdanos & Inco. Τελευταίο μεγάλο ραντεβού του φετινού αθηναϊκού συναυλιακού καλοκαιριού. Περισσότερα εδώ.

3/8: Προσκεκλημένη του Sani Festival, η Βρετανίδα Emeli Sandé εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον λόφο της Σάνης. Περισσότερα εδώ.

16/8: Η LP Giobbi -DJ, παραγωγός, πιανίστρια και ακτιβίστρια- με πάνω από 150 εκατομμύρια streams, και, μεταξύ άλλων, «Καλύτερη Παραγωγός της Χρονιάς» για το DJ Mag ανεβαίνει στα decks του Bolivar. Περισσότερα εδώ,

29-31/8: ZIRIA Festival 2024 – 15 χρόνια Ziria Festival στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, για κατασκήνωση, συναυλίες, dj sets και πολλές παράλληλες δραστηριότητες. Το μουσικό line-up περιλαμβάνει από The Steams και commuter, και από Νέγρο του Μοριά και Anser & Eversor, μέχρι Μήτσο Πουλικάκο αλλά και Pan Pan & Years of Youth, Παιδί Τραύμα και Κωνσταντίνο Βήτα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

More events:

Μείνετε συντονισμένοι στην ατζέντα και τα συναυλιακά νέα του Avopolis (διεθνή και ελληνικά) για πολλά περισσότερα live music events, δείτε ανταποκρίσεις και φωτογραφίες από όλες τις μεγάλες συναυλίες στην ενότητα ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ. 

5 σειρές να παρακολουθήσετε

Οδηγός Φόνων για Καλά Κορίτσια: Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία ενός 17χρονου κοριτσιού σε μια ήσυχη αγγλική πόλη, μια φοιτήτρια είναι αποφασισμένη να αποκαλύψει την αλήθεια και να βρει τον δολοφόνο. Βασισμένη στο Young Adult μυθιστόρημα A Good Girls Guide To Murder, η μίνι σειρά του Netflix διαρκεί μόλις 6 επεισόδια και βάσει των πρώτων αντιδράσεων των τηλεκριτικών στα διεθνή μέσα αναμένεται να γίνει instant hit. 1 Αυγούστου στο Netflix.

The Union: Ένας οικοδόμος από το New Jersey μετατρέπεται από απλός άνθρωπος σε επίδοξο κατάσκοπο, όταν μια αγαπημένη του από το Λύκειο τον στρατολογεί για μια μυστική αποστολή. Σαχλαμαρίτσα, αλλά τραβάει την προσοχή λόγω cast, αφού ο οικοδόμος είναι ο Mark Wahlberg, η highschool sweetheart η Halle Berry και το αφεντικό της τελευταίας ο J.K. Simmons. 16 Αυγούστου στο Netflix.

City of God: The Fight Rages On: Τηλεοπτικό sequel της εμβληματικής βραζιλιάνικης ταινίας του Fernando Mereilles και της Kátia Lund Η Πόλη του Θεού (2002) που είχε προταθεί για τέσσερα Όσκαρ και βρίσκεται σε δεκάδες λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 21 αιώνα. Και η σειρά, της οποίας τα γεγονότα διαδραματίζονται 20 χρόνια μετά από εκείνα της ταινίας, θα είναι στα πορτογαλικά και στον ρόλο του "Busca-pé" θα βρίσκεται και πάλι ο Alexandre Rodrigues. Όσοι έβλεπαν φανατικά Narcos, ενδέχεται να συντονιστούν. Πρεμιέρα 25 Αυγούστου στο HBO Max.

Only Murders In The Building: Martin Short, Steve Martin και Selena Gomez επιστρέφουν στους ρόλους τους ως true crime podcasters και ταξιδεύουν μέχρι το Los Angeles, για να διαλευκάνουν νέα μυστήρια στην 4η σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Hulu. Πρεμιέρα 27 Αυγούστου.

The Lord of the Rings: The Rings of Power: 2η σεζόν για το τηλεοπτικό spin-off του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Θυμηθείτε εδώ την αποτίμηση του Βασίλη Σπανού από τα τέλη του 2022 και ετοιμαστείτε για νέο ταξίδι στη Μέση Γη. 29 Αυγούστου στο Prime.

5 μέρη να επισκεφθείτε

Το Dogpound στην Αγίας Ειρήνης στο κέντρο, για καφέ, ντόπιες lager και IPA, προσεγμένα cocktails και την νεοναπολιτάνικη πίτσα της Ελένης Σαράντη.

Το νέο aperitivo bar Nastro, στον πεζόδρομο της Πολυκλείτου στο κέντρο για κρασιά, cocktails (ή half cocktails!), cicchetti, καρπάτσιο μοσχάρι ή χταπόδι και μαριναριμένο σολομό.

Το Ham on Rye στα Εξάρχεια για κλασικά κοκτέιλ, δυνατό air-condition και «σωστή», διαλεχτή μουσική.

Το rooftop bar του Athens Flair στο κέντρο, για Forest Margherita, Spritz & Passion και House Negroni, με φόντο τον Λυκαβηττό.

Το προσφάτως αφιχθένWalk In στα Εξάρχεια -από την ομάδα του Line- για κρασί on tap, negroni από σπιτικό βερμούτ από παντζάρι, δική τους Kombucha και Amaretto Mojto, σε έναν industrial χώρο με μεγάλες τζαμαρίες και αξιοσημείωτα ατμοσφαιρικές… τουαλέτες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured