Σεπτέμβριος. Ολική επαναφορά, διατροφή, γυμναστήριο, σέρβις αυτοκινήτου, μετακομίσεις, ανακαινίσεις, μακροπρόθεσμα πλάνα, επαγγελματικές αναταραχές, δημιουργικός οίστρος. Προς το παρόν, η To Do List μπορεί να γεμίσει με όλα τα παρακάτω:

5 ταινίες να δείτε

5/9: Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης: Το πολυσυζητημένο sequel μίας από τις διασημότερες ταινίες του Tim Burton (Beetlejuice, 1988) έχει πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα, Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara και newcomer την Jenna Ortega της επιτυχίας του Netflix Wednesday, η οποία υποδύεται την κόρη της Winona Ryder, που παίρνοντας την παράτολμη απόφαση να εξερευνήσει την σοφίτα της περιβόητης έπαυλης όπου ξεκίνησαν όλα, γίνεται αιτία να επιστρέψει ο σκανταλιάρης δαίμονας στη γη.

5/9: Cure: Ένα κύμα φρικιαστικών δολοφονιών σαρώνει το Τόκυο. Η μόνη σύνδεση είναι ένα αιματηρό Χ χαραγμένο στον λαιμό καθενός από τα θύματα. Σε κάθε περίπτωση, ο δολοφόνος βρίσκεται κοντά στο θύμα και δεν θυμάται τίποτα από το έγκλημα. Ο ντετέκτιβ Τακάμπε και ο ψυχολόγος Σακούμα καλούνται να ανακαλύψουν τη σύνδεση, αλλά η έρευνά τους δεν οδηγεί πουθενά… Το θρίλερ του Kiyoshi Kurosawa από το 1997 θεωρείται ένα από τα καλύτερα horror του 20ού αιώνα που όμως για πρώτη φορά έρχεται στη μεγάλη οθόνη, καθώς δεν είχε προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες το έτος κυκλοφορίας του.

12/9: Το Κοράκι: Οι αδελφές ψυχές Eric (The Crow) και Shelly δολοφονούνται βάναυσα από τους δαίμονες του παρελθόντος της Shelly. Όταν του δοθεί η ευκαιρία να σώσει τη μοναδική του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Eric αναζητά εκδίκηση χωρίς έλεος, διασχίζοντας τους κόσμους ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Remake της εμβληματικής ταινίας του 1994 με πρωταγωνιστή τον Bill Skarsgård (Το Αυτό) στη θέση του Brandon Lee -ο οποίος ως γνωστόν είχε χάσει τη ζωή του σε τραγικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων-  και την αλλόκοτα σαγηνευτική (καλλιτέχνιδα χωρίς όρια) FKA Twigs στον ρόλο της Shelly.

19/9: Κόκκινο Νησί: Στη Μαδαγασκάρη των ’70s, ένα δεκάχρονο αγόρι που λατρεύει τα κόμικς προσπαθεί να αφομοιώσει τον τροπικό παράδεισο γύρω του. Η ζωηρή φαντασία του φουντώνει από τα ερεθίσματα που δέχεται. Σύντομα όμως θα έρθει αντιμέτωπο με τον κόσμο των μεγάλων και τις πρώτες ρωγμές στην ιδανική εικόνα που έχει πλάσει γι’ αυτόν ο περίγυρος. Η νέα ταινία του Robin Campillo που είχε κλέψει καρδιές και καρδιές το 2017 με το 120 Χτύποι το Λεπτό, εμπεριέχει κάποια αυτοβιογραφικά στοιχεία, μιας και ο σκηνοθέτης και μεγάλωσε στη Μαδαγασκάρη την εποχή των τοπικών εξεγέρσεων.

26/9: Κώδικας Κινδύνου: Ο δισεκατομμυριούχος Slater King (Channing Tatum) προσκαλεί την σερβιτόρα Frida (Naomi Ackie) για διακοπές μαζί με τους φίλους του, στο ιδιωτικό του νησί. Όλα μοιάζουν τέλεια μέχρι που αρχίζουν να συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα. Η Frida πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια αν θέλει να βγει ζωντανή από αυτό το ατελείωτο πάρτι. Το τρέιλερ του Blink Twice (σκηνοθετικού ντεμπούτου της Zoë Kravitz) θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Knives Out και The Menu, μέχρι που μουσική υπόκρουση γίνεται το “Dance Yrself Clean” των LCD Soundsystem και τότε το πράγμα αρχίζει να σοβαρεύει.

Η Tanweer σημειώνει: Με σεβασμό προς τους θεατές, ενημερώνουμε ότι η ταινία «Κώδικας Κινδύνου» περιλαμβάνει έντονες σκηνές βίας και εξετάζει σοβαρά ζητήματα που ενδεχομένως να προκαλέσουν δυσφορία σε ορισμένους ανθρώπους.

5 events να πάτε

6-7/9: To καθιερωμένο, πλέον, hip hop φεστιβάλ της Αθήνας Off The Hook επιστρέφει για δύο ημέρες στο ΟΑΚΑ, με δύο stages και 19 κορυφαία ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ΛΕΞ, Εθισμός, Λόγος Τιμής, Deliquent Habits, ΙΑΜ, Χαρά και Santa Salut. Δείτε αναλυτικά το line-up και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από το offthehook.gr.

7-8/9: Το Primer Music Festival επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ, με Eric Prydz, Martin Garrix, Kölsch, Röyksopp και πολλά ακόμα hot ονόματα της χορευτικής μουσικής σκηνής στην Πλατεία Νερού και το Faliro Sports Pavilion για έναν πολύωρο dance μαραθώνιο. Περισσότερα εδώ.

7/9: Η &beyond και το Mediterranean Soundwaves παρουσιάζουν την ανερχόμενη Ιταλίδα DJ και μουσικό παραγωγό System Olympia για ένα DJ set στον προαύλιο χώρο του Σεράφειου Αθηνών. Περισσότερα εδώ.

13-14/9: Viagra Boys,  Yung Lean, Acid Pauli, 2ManyDjs,  Parra for Cuva, Los Bitchos και άλλοι πολλοί θα βρεθούν για 2 ημέρες σε 4 stages στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260, για το φετινό Plissken Festival. Ενημερωθείτε για τις ώρες εμφάνισης εδώ και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας από εδώ.

20-21/9: Κ. Βήτα, Regressverbot, Λένα Πλάτωνος, Echo Tides, Lost Bodies, Penny+Sci-Fi River, Eddie Dark, Dolly Vara, Dramachine, Victory Collapse και πολλοί ακόμα, εμφανίζονται στο φετινό Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στο ΠΛΥΦΑ σε επιμέλεια του Metaman. Περισσότερα εδώ.

5 σειρές να παρακολουθήσετε

The Perfect Couple: Η Αμίλια πρόκειται να μπει σε μια από τις πιο πλούσιες οικογένειες του Ναντάκετ ως νύφη ώσπου ένας σοκαριστικός θάνατος χαλά τον γάμο και τους καθιστά όλους ύποπτους. To Big Little Lies συναντά το White Lotus (όχι μόνο αισθητικά αλλά και λόγω της συμμετοχής στη σειρά τόσο της Nicole Kidman όσο και της Meghann Fahy που πρωταγωνιστούσαν, αντίστοιχα, στις δύο αυτές σειρές) σε αυτό το πολυαναμενόμενο murder mystery του Netflix, στο οποίο συμμετέχουν και οι Liev Schreiber, Dakota Fanning αλλά και (στον ρόλο της νύφης) η (απολαυστική όπου την έχουμε δει) Eve Hewson. Πρεμιέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Years and Years: Καθώς η Βρετανία μετατρέπεται σιγά σιγά σε δικτατορία με την πάροδο των χρόνων, οι ζωές μιας τυπικής πολυάσχολης οικογένειας από το Μάντσεστερ συγκλίνουν σε μια κρίσιμη νύχτα του 2019. Μπορεί να χαρακτηρίστηκε sci-fi, στην πραγματικότητα όμως, η σειρά του Russell T Davies με την Emma Thomson φαίνεται ότι περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια το σύγχρονό μας πολιτικό γίγνεσθαι, από την οικονομική κατάρρευση μέχρι την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς, προβλέποντας το ζοφερό παρόν μας ήδη από το 2019. Από 9 Σεπτεμβρίου στο Cinobo.

Penguin: Τον γνωρίσαμε στο The Batman, τώρα θα τον μάθουμε καλύτερα. Ο λόγος για τον Oswald Cobb (γνωστό και ως The Penguin) που προσπαθεί να βγάλει από τη μέση την οικογένεια του εκλιπόντος αρχιμαφιόζου της Gotham City Carmine Falcone και να πάρει τη θέση του. 19 Σεπτεμβρίου στο HBO Max, με τον Colin Farrell στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story: Θυμάστε που το 2022 όλοι έβλεπαν Dahmer και το Internet είχε πάθει εμμονή με την αληθινή ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου; Αυτό το μήνα έρχεται το δεύτερο μέρος της ανθολογίας του Ryan Murphy, Monsters, η οποία θα εστιάζει στην ιστορία των Lyle και Erik Menendez, που το 1996 κατηγορήθηκαν από την εισαγγελία ότι δολοφόνησαν τους γονείς τους José και Mary Louise “Kitty” Menendez  για να τους κληρονομήσουν. Σαν να μην έφτανε η έτσι κι αλλιώς intriguing ιστορία, τους γονείς υποδύονται οι Javier Bardem και Chloë Sevigny. Πρεμιέρα 19 Σεπτεμβρίου, με μια μικρή επιφύλαξη για το αν έρχεται την ίδια ημέρα στην ελληνική πλατφόρμα, μιας και δεν εντόπισα τον τίτλο στο μηνιαίο newsletter.

Nobody Wants This: Όντως κανείς δεν χρειάζεται άλλη μία χαζο-rom com γύρω από μία «αδύνατη» σχέση ανάμεσα σε… έναν ραβίνο και μία podcaster (Kristen Bell) εκτός αν τον “hot rabi” τον υποδύεται ο Seth Cohen του The O.C., δηλαδή ο Adam Brody, δηλαδή η πιο cute φάτσα που έχει περάσει ποτέ από την αμερικανική τηλεόραση. 26 Σεπτεμβρίου στο Netflix.

5 μέρη να επισκεφθείτε

Το Gonia στην Ιπποκράτους, για καφέ και μουστοκούλουρο το πρωί και απεριτίβο και κόκτειλ το βράδυ, σε έναν πανέμορφα διακοσμημένο χώρο.

Το Angie Discotheque (από την ομάδα του Wine Is Fine) στον χώρο που βρισκόταν το Boiler), για χορό μέχρι πρωίας κάτω από μια ντισκομπάλα.

To 2h restaurant στην ταράτσα του Ergon Bakehouse Athens, για caccio e pepe με καβούρι και λεμόνι.

To FeelinTipsy που άνοιξε μες στο καλοκαίρι στην Χάρητος.

Tην αυλή του NuffSaid στα Εξάρχεια, για brunch.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured