Είναι γνωστό πως για πολλούς από εμάς, τα εγχώρια καλοκαιρινά φεστιβάλ αποτελούν την πιο αγνή και παράλληλα δελεαστική μορφή απόδρασης από το χάος και το άγχος της ρουτινιάρικης καθημερινότητας. Καθώς τα περισσότερα events ανακοινώνονται ήδη πριν από τον χειμώνα, όσο πλησιάζουμε προς τους θερινούς μήνες, ο ενθουσιασμός για τους συναυλιάκηδες γιγαντώνεται. Αψηφούμε τη ζέστη, στηνόμαστε από νωρίς σε ουρές, εφοδιαζόμαστε με μάρκες για φαγητό, ποτά και μπίρες, συντονιζόμαστε με μεγάλες παρέες και μακρινούς φίλους και γνωστούς -που όλο το χρόνο μπορεί να μην έχουμε βρεθεί ούτε για έναν καφέ- αλλά εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα της συναυλίας, είμαστε μια μεγάλη ομάδα, μια συμμορία με κοινό στόχο να απολαύσει μια συλλογική εμπειρία.

Κάπως έτσι πλήθος πολλών τέτοιων ψυχών, στο άκουσμα της έλευσης των Måneskin για 1η φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια του Ejekt Festival βρέθηκε σε κατάσταση παροξυσμού και απ’ τα πρώτα κιόλας λεπτά που ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων το section της Ζώνης Α εξαντλήθηκε στο άψε-σβήσε. Δεν είναι όμως, μόνο οι Måneskin που θα προκαλέσουν εκείνη τη βραδιά έναν τεράστιο πανικό, αλλά και οι προηγούμενοι καλλιτέχνες φαίνεται πως έχουν διαλεχθεί πολύ στρατηγικά με σκοπό να προσφέρουν μια άνευ προηγουμένου συναυλιακή εμπειρία.

Bonnie Nettles

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση ότι οι δικοί μας Bonnie Nettles, θα βρεθούν ανάμεσα στα opening acts της ημέρας των Ιταλών alt-rockers έκλεισε το καρέ μιας τρελής συναυλιακής πανδαισίας και μας γέμισε με περίσσια ανυπομονησία, ολοκληρώνοντας τους λόγους για τους οποίους θα βρισκόμαστε από νωρίς εκεί. Οι Bonnie Nettles, με τις ψυχεδελικές και pop γκρουβάτες μελωδίες τους, ξέρουν να στήνουν ένα αρκετά προσωπικό show παραδίδοντας επί σκηνής ένα live performance 7 απόλυτα συγχρονισμένων και συνδεδεμένων ανθρώπων, τόσο παικτικά όσο κι ενεργειακά. Σε παρελθοντικό review του Avopolis, είχαμε γράψει πως «οι Bonnie στα live τους κερνάνε ψυχεδέλεια» κι είναι πράγματι η πιο αντιπροσωπευτική περιγραφή. Τους Bonnie Nettles, όταν δεν τους πετυχαίνεις να γράφουν δίσκο ή να τουράρουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα τους βρεις σε μια πράσινη όαση να ρεμβάζουν, να τρώνε πορτοκάλια και να περιπλανώνται απορροφημένοι στις σκέψεις τους, γυρνώντας videoclip για κάποιο νέο κομμάτι. Αν έχεις ακούσει Stone Roses και Happy Mondays, τότε τους Bonnies Nettles θα τους λατρέψεις. Ζουν για να βρίσκονται στη σκηνή, συντονίζονται και προσαρμόζονται απόλυτα με τη συνθήκη κι όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει εμπνέονται από τα πάντα. Απ’ τα πρώτα κιόλας λεπτά του set τους, εισχωρείς άμεσα στη δική τους φαντασιακή πραγματικότητα γεμάτη χρώματα, καπνούς κι ευφορία. Μένει μόνο να δούμε πόσο γρήγορα θα μας συνεπάρουν όταν καταλάβουν πρώτοι τη σκήνη του Ejekt στις 23 Ιουλίου.

Alice Merton

Επόμενη στο μουσικό κατάλογο της ημέρας είναι η Alice Merton. Η ίδια με το songwriting της αγγίζει ανθρωποκεντρικά θέματα όπως οι ανθυγιεινές και τοξικές σχέσεις, διαποτίζοντας τα κομμάτια της με δικές της εμπειρίες. Παράλληλα, με το banger “No Roots” σκαρφάλωσε αμέσως στην κορυφή πολλών ευρωπαϊκών charts, γνωρίζοντας διεθνή επιτυχία. Η Γερμανίδα καλλιτέχνης ωστόσο είναι πολλά παραπάνω από μια περίπτωση one hit wonder μουσικού. Στα live της επικοινωνεί έντονα με το κοινό, και συγκροτεί μια μοναδική χορευτική ατμόσφαιρα μυώντας τον κόσμο στη δική της εκδοχή της dance rock. Της αρέσει η ελευθερία κι η αναζήτηση κι η ίδια αναζητά τον εαυτό της μέσα απ’ τα κομμάτια της για να τον ξαναβρεί σε μια διαφορετική του εκδοχή σε διάφορα σημεία της Γης, είτε περιοδεύοντας, είτε δημιουργώντας νέο υλικό. Η στιχουργική της ικανότητα είναι ίσως η ειδοποιός διαφορά που συνεχίζει να εκτοξεύει την καλλιτεχνική της καριέρα, αφού μέσα από σύντομες και πιασάρικες λέξεις για τη ζωή και τον έρωτα φτιάχνει απλά, καθημερινά σκηνικά στα οποία μπορεί πανεύκολα να χωθεί κάθε ακροατής και να αισθανθεί μέρος τους. Αναμένουμε την 1η της καλοκαιρινή εμφάνιση στη χώρα μας, για να χορέψουμε μαζί της non-stop.

Palaye Royale

Μια δεκαετία πίσω, τα τρία αδέρφια που αποτελούν τον πυρήνα του συγκροτήματος ζούσαν στο αυτοκίνητό τους ενώ προσπαθούσαν να κάνουν όνομα παίζοντας ό,τι show μπορούσαν. Συνειδητοποιώντας ότι δεν θα πήγαιναν πουθενά έτσι, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να πάνε παντού. Βγήκαν στο δρόμο το 2015 και απλώς συνέχισαν, κλείνοντας τις δικές τους πρωτοποριακές περιοδείες και υποστηρίζοντας όποιον θα τους υποστήριζε. Η προσέγγισή τους ως road band απέδωσε καρπούς. Όταν έπαιξαν το πρώτο τους μεγάλο sold-out show στο Camden Assembly στο Λονδίνο το 2017,  ήταν πλέον μπροστά από 3.000 αφοσιωμένους θαυμαστές και περίεργους θεατές που γνώριζαν πολύ καλά ποιοι είναι. Ένας frontman με χαρακτηριστική φωνή και πηγαίο ροκσταριλίκι. και μια μπάντα που τα μέλη της στήνουν ένα αδυσώπητο, glam rock πάρτι απ’ το πουθενά. Όταν τους είχα δει στο Gagarin, o Remington δεν είχε σταματήσει να αλώνει τη σκηνή, να κρέμεται από τα κάγκελα και να κάνει crowd-surfing προκαλώντας μια πρωτοφανή τρέλα. Ένα live, που είχε προωθηθεί πολύ σιωπηλά απ’ τα social media κι όμως βρέθηκε να είναι sold out. Η εκκωφαντική υστερία στο “Oblivion”, το circle pit στο "Fucking With My Head", κι η φουσκωτή βάρκα πάνω απ’ τα κεφάλια του κοινού, στην οποία βρέθηκε ο Remington στο "King Of The Damned", έκαναν την εμφάνισή τους τόσο εκρηκτική που θα έπειθε ακόμα κι αυτούς που σνομπάρουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ το glam rock. Ήμασταν εκεί για πρώτη φορά για να τους απολαύσουμε σε αθηναϊκό έδαφος και φύγαμε με το σκεπτικό ότι οι τύποι έχουν μεγάλο άστρο και πραγματώνουν φοβερές live εμφανίσεις. Στο μυαλό μου, δε θα μπορούσε να βρεθεί πιο ταιριαστό opening act για τους Måneskin κι είναι βέβαιο πως η 23η Ιουλίου θα χαραχθεί στη μνήμη πολλών ως μια τεράστια ωδή στην alternative rock πραγματικότητα.

 

Οι Måneskin εμφανίζονται την Τρίτη 23 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ P5 στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2024, μαζί με τους Palaye Royale, την Alice Merton και τους The Bonnie Nettles. Αναλυτικά οι ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών:

MANESKIN 21:40
PALAYE ROYALE 19:45
ALICE MERTON 18:20
THE BONNIE NETTLES 17:30

Doors open 16:30

Περισσότερα εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή