Εβδομάδα Glastonbury μόλις ξεκίνησε και το Avopolis φέτος θα έχει τη χαρά να παραβρεθεί στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ από 28 έως 30 Ιουνίου και να καλύψει (δημοσιογραφικά και φωτογραφικά) όσα περισσότερα live μπορεί. Παρακάτω δέκα από τα πιο πολυαναμενόμενα acts του φετινού Glasto που πάρα πολύ θα θέλαμε να δούμε και στα μέρη μας μια μέρα.

Pixel

Dua Lipa

Ποπ φαντασίωση εδώ και χρόνια για χιλιάδες music fans στην Ελλάδα, η Dua έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου mainstream, μετρώντας πλέον τρία άλμπουμ, και τουλάχιστον μισή ντουζίνα chart topping hits, χώρια τα βραβεία που έχει συλλέξει κατά καιρούς στα Grammy και τα BRITs και τις δεκάδες live εμφανίσεις σε όλον τον κόσμο. Τουλάχιστον, η πολυαναμενόμενη εμφάνισή της πρόκειται να αναμεταδοθεί φέτος μέσω live streaming οπότε θα μπορέσουμε και εμείς στην Ελλάδα να πάρουμε μία γεύση από το sexy & feelgood show που έχει ετοιμάσει. Περισσότερα για το livestream που έχει μαγειρέψει η Warner με το BBC εδώ.

 

LCD Soundsystem

«Η ίσως πιο γαμάτη μπάντα από την Νέα Υόρκη που το διέλυσε, αλλά τελικά όχι, μα της το συγχωρούμε γιατί της έχουμε έρωτα» συνεχίζει να περιοδεύει και να συγκινεί τους fans ανά τον κόσμο. Το set στο Glasto αναμένεται τουλάχιστον επικό και εμείς έχουμε άχτι να τους δούμε στα μέρη μας από τότε που γεμίζαμε τα σινεμά για την προβολή της «αποχαιρετιστήριας ταινίας-συναυλίας» Shut Up and Play the Hits, σε κάποιες Νύχτες Πρεμιέρας, πάνω από μία δεκαετία πριν.

 

Little Simz

Ένα από τα πιο hyped (δικαίως) ονόματα στο παγκόσμιο music industry τα τελευταία χρόνια, η 30χρονη Βρετανίδα ράπερ, μετά από δύο συνεχόμενα άλμπουμ-φωτιά, και το φετινό της αψεγάδιαστο EP, έχει υποσχεθεί μία «εμβυθιστική εμπειρία» στην Pyramid Stage του Glastonbury Festival 2024, εμφάνιση μάλιστα που είχε «τάξει» στους fans της από το 2022, όταν είχε εμφανιστεί ξανά στο φεστιβάλ, αλλά σε μικρότερη σκηνή. Δεδομένης της απήχησης που έχει η rap στα νεανικά κοινά στην Ελλάδα, και λαμβάνοντας υπόψιν πως η Little Simz είναι σχετικά δημοφιλής στο ελληνικό εναλλακτικό ραδιόφωνο, με αποτέλεσμα να έχει μυήσει στο σύμπαν της ακόμα και άτομα που δεν έχουν εξοικείωση με το genre, οραματιζόμαστε κάποτε μια εμφάνισή της και στα μέρη μας μια μέρα. 

 

The National

Photo credit: @grahammacindoe

Μας το χρωστάνε. Από εκείνο το άτιμο το μαύρο το 2020 που είχε ανακοινωθεί συναυλία τους και ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Έκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει άλλα δύο άλμπουμ, το ελληνικό ραδιόφωνο τους λατρεύει, οι Έλληνες fans τους έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα ανά τα χρόνια για να δουν στο εξωτερικό τους "Sad Dads του indie", έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε και να ελπίζουμε πως θα μας ξαναέρθουν και πως θα μπορέσουμε να απολαύσουμε από κονά τον Matt Berninger, την τόσο οικεία φιγούρα του και την καταπραϋντική φωνή του. Χώρια που θέλουμε σαν τρελοί να ακούσουμε live το "Tropic Morning News" και το "Eucalyptus".

 

Jessie Ware

Είναι φοβερό αν το σκεφτεί κανείς, αλλά όταν η Jessie Ware είχε επισκεφθεί την χώρα μας για live (το 2013 συγκεκριμένα) ήταν ακόμα τόσο μικρό όνομα που είχε εμφανιστεί στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του πρώτου En Lefko Festival που είχε διοργανώσει τότε ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87,7. Έκτοτε η Βρετανίδα έχει εκδώσει άλλα τέσσερα άλμπουμ, έχει γίνει πολύ πιο εξωστρεφής, feelgood και disco, λατρεύεται από το queer community και παρουσιάζει μεγάλα shows με σκηνοθεσία, χορευτές και ατέλειωτο fun. Θα θέλαμε να την ξαναδούμε Ελλάδα, ΧΘΕΣ.

 

Justice

Photo credit: @juliaetvincent

Αφού τους Daft Punk δεν τους είδαμε και δεν πρόκειται να τους δούμε ποτέ, θα «βολευόμασταν» και με το έτερο electronic duo από την Γαλλία που είναι γνωστό για την ατμόσφαιρα πάρτι που δημιουργεί στα live shows του. Το set τους είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα του φετινού Glasto, ενώ το νέο τους άλμπουμ, Hyperdrama, συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις λίστες με τους καλύτερους δίσκους του 2024 μέχρι στιγμής.

 

Jamie xx

Did anyone say party? Μόνο μερικά από τα τελευταία singles του να θυμηθεί κανείς ("Idontknow", "Let's Do It Again", "It's So Good", "Treat Each Other Right"), θέλει να σταματήσει ό,τι κάνει και να χορέψει απελευθερωμένα και εξαγνιστικά, σαν να μην βλέπει κανείς. O Βρετανός μουσικός, DJ, παραγωγός, remixer και φυσικά το μυαλό πίσω από τους xx, είναι σταθερά την τελευταία δεκαετία ένα από τα πιο hot ονόματα της σύγχρονης dance και πάρα πολύ θα θέλαμε να το δούμε στα επερχόμενα εγχώρια bookings.

;

 

Fontaines D.C.

Ακόμα φαντάζει απίστευτο το ότι καταφέραμε να δούμε τους Fontaines αρχικά στη Death Disco (!) το 2018 αλλά και στο Release του  2022, ακριβώς τη στιγμή που γίνονταν παγκοσμίως γνωστοί σε μεγαλύτερα κοινά. Με το φετινό τους άλμπουμ να αποτελεί μακράν την πιο πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της χρονιάς και το "Starbuster" να παίζει στα ακουστικά τρεις φορές την ημέρα, καθημερινά και απαραιτήτως -σαν χάπι-, δηλώνουμε πως θέλουμε να ξαναδούμε την ιρλανδική μπάντα ξανά στην Αθήνα, σε headlining set, ΑΜΕΣΑ. 

 

Nia Archives

Μπροστάρισσα του drum & bass revival, η 14χρονη παραγωγός, DJ και τραγουδοποιός είναι ένα από τα πιο «συμβαίνει τώρα» ονόματα αυτή τη στιγμή στη Μ. Βρετανία. Ακούμε στο repeat το ντεμπούτο άλμουμ της Silence Is Loud και ονειρευόμαστε πως μια μέρα θα την ανακοινώσει το Plisskën.

 

Gossip

Αν δεν κάνουμε λάθος, οι Gossip έχουν να εμφανιστούν στην Ελλάδα από το Rockwave του 2008. Η πληθωρική Beth Ditto και η παρέα της επέστρεψαν φέτος με νέο δίσκο, με τίτλο όνομα και πράγμα -"Real Power"- και θα θέλαμε πάρα πολύ να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι αν η δυναμική της παραμένει ίδια και καλύτερη από την τελευταία φορά που ιδωθήκαμε από κοντά.

 

To Avopolis Music Network θα παραβρεθεί στο Glastonbury Festival 2024. Μείνετε συντονισμένοι για αναλυτικά reviews και φωτογραφικό υλικό από το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του κόσμου. Ακολουθήστε το avopolis στο Instagram για live updates: instagram.com/avopolis

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured