Μαρία Χαμηλάκη

Οι Iron Maiden θρηνούν το χαμό του φίλου τους, Paul Di’Anno.

Η είδηση ​​του θανάτου του καλλιτέχνη επιβεβαιώθηκε στις 21 Οκτωβρίου μέσα από δήλωση της δισκογραφικής εταιρείας του Di’Anno Conquest Music, η οποία έκανε μια αναδρομή την καριέρα του και ζήτησε «από τη λεγεώνα των fans του να πιουν ένα ποτό στη μνήμη του».

Ο Di'Anno εντάχθηκε στο εμβληματικό metal συγκρότημα το 1978 αφού τον γνώρισε στα άλλα μέλη ο ντράμερ Doug Sampson και δούλεψε στα σημαντικότερα πρώιμα άλμπουμ τους Iron Maiden και Killers.

Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα το 1981, δημιούργησε solo projects και συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα όπως οι Gogmagog, Battlezone, Praying Mantis και Killers. Συνέχισε τις περιοδείες του παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας στη μετέπειτα ζωή του.

Πολλές προσωπικότητες από τον κόσμο του σκληρού ήχου, όπως οι Slash, Anthrax και Exodus, απέτισαν φόρο τιμής στα εμβληματικά φωνητικά του.

Ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Blaze Bayley, θυμήθηκε τις περιοδείες που ξεκίνησαν μαζί, λέγοντας ότι «η φωνή του και η μουσική του με τους Iron Maiden & τα δικά του έργα θα μείνουν στην ιστορία», ενώ ο Michael Paulsen από το δανέζικο metal συγκρότημα Volbeat επεσήμανε την «εκπληκτικά μοναδική punkish φωνή του» και είπε ότι «ένας θρύλος είπε αντίο, αλλά αυτό που άφησε πίσω του θα ζει για πάντα».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured