Δηλώνοντας ευγνώμονες για την καριέρα τους, τους fans τους και τη δισκογραφική τους Sub Pop, οι METZ ανακοίνωσαν πως πήραν την κοινή απόφαση να βγουν σε "indefinite hiatus" μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία τους, προκειμένου να μπορέσουν να εστιάσουν σε άλλα πρότζεκτ, να περάσουν περισσότερο χρόνο στα σπίτια τους και να αφοσιωθούν στις οικογένειές τους.

Το punk / noise / post-punk τρίο από τον Καναδά στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αναγνώρισε πως θεωρούν μεγάλο τους προνόμιο το ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να γυρίζουν όλον τον κόσμο και να παίζουν τη μουσική τους, ομολόγησαν πως αυτή η εμπειρία τους άλλαξε τη ζωη και ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως το label τους, την Sub Pop.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Sub Pop Records που πάντα πίστευε σε εμάς και μας επέτρεψε να χαράξουμε το δικό μας αντισυμβατικό μονοπάτι», έγραψαν οι METZ. «Η Sub Pop συνεχίζει να αποτελεί φωτεινή εξαίρεση σ'αυτό εξαιρετικά ελαττωματικό industry και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για την υποστήριξη και τη φιλία τους. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαστήκαμε έγιναν οικογένειά μας το θεωρούμε πραγματική ευλογία».

Ο Alex Edkins (κιθαρίστας/τραγουδιστής) και ο Hayden Menzies (ντράμερ) σχημάτισαν τους METZ στην Ottawa του Ontarioτο 2007 και σύντομα έγιναν τρίο, με την προσθήκη του Chuck Saso στο μπάσο. Όταν όμως ο Edkins και ο Menzies μετακόμισαν στο Toronto ένα χρόνο αργότερα, ο Saso δεν ακολούθησε και έτσι βρήκαν έναν νέο μπασίστα τον Chris Slorach. Η σύνθεση τους παραμένει η ίδια από τότε.

Αφού κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2012, οι METZ δημιούργησαν αρκετό «θόρυβο» γύρω από το όνομά τους, παίζοντας στο CMJ Music Marathon της Νέας Υόρκης και κερδίζοντας μια θέση στη βραχεία λίστα του Polaris Music Prize 2013. Ο αείμνηστος, σπουδαίος Steve Albini συνεργάστηκε μαζί τους στο τρίτο τους άλμπουμ, Strange Peace (2017), το οποίο τους χάρισε μία υποψηφιότητα για το βραβείο Juno.

Νωρίτερα φέτος, οι METZ κυκλοφόρησαν το Up on Gravity Hill, το πέμπτο και πιθανότατα τελευταίο τους άλμπουμ. Η τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου στη Rennes της Γαλλίας και θα περιλαμβάνει στάσεις στο Παρίσι, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο και αλλού.

Τον Ιανουάριο του 2013 οι METZ είχαν εμφανιστεί και στην Αθήνα στο τότε live stage του six d.o.g.s. Διαβάστε εδώ την συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει εκείνη τη χρονιά στον Στυλιανό Τζιρίτα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured