Μαρία Χαμηλάκη

Η Cissy Houston, βραβευμένη δύο φορές με Grammy τραγουδίστρια και μητέρα της αείμνηστης Whitney Houston, πέθανε σε ηλικία 91 ετών, σύμφωνα με την Gwendolyn Quinn, εκπρόσωπο του The Estate of Whitney E. Houston.

Σύμφωνα με δήλωση, η τραγουδίστρια ήταν περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της όταν πέθανε τη Δευτέρα στις 10:30 π.μ. ET ενώ βρισκόταν σε ίδρυμα φροντίδας για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

«Οι καρδιές μας είναι γεμάτες πόνο και θλίψη. Χάνουμε την μητριαρχική φιγούρα της οικογένειάς μας», δήλωσε η νύφη της Pat Houston. «Η μητέρα Cissy υπήρξε μια δυνατή και σημαντική φιγούρα στη ζωή μας. Μια γυναίκα με βαθιά πίστη και αυτοπεποίθηση, που νοιαζόταν πολύ για την οικογένεια και την κοινότητα. Η καριέρα της πάνω από επτά δεκαετίες στη μουσική και την ψυχαγωγία θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της καρδιάς μας». Η νύφη της πρόσθεσε: «Η συνεισφορά της στη λαϊκή μουσική και τον πολιτισμό είναι απαράμιλλη».

Η Cissy Houston, γεννημένη ως Emily Drinkard, ήταν το μικρότερο από τα οκτώ παιδιά του Nitcholas και της Delia Mae Drinkard, σύμφωνα με μια βιογραφία που παρείχε η οικογένεια. Ήταν μέλος του γνωστού συγκροτήματος, Sweet Inspirations, με την Doris Troy και την ανιψιά της Dee Dee Warrick.

Το συγκρότημα έκανε back vocals για διάφορους τραγουδιστές της soul, συμπεριλαμβανομένων των Otis Redding, Lou Rawls, The Drifters και Dionne Warwick. H ίδια η Cissy Houston εμφανίστηκε δίπλα σε πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής, όπως ο Elvis Presley και η Aretha Franklin.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured