Ο Johnny Cash έγινε ο πρώτος μουσικός που έγινε =άγαλμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Η δημιουργία του γλύπτη Kevin Kresse παρουσιάστηκε στο National Statuary Hall στην Ουάσιγκτον, DC και η κόρη του Johnny Cash, Rosanne παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράζουν την περηφάνια μας που βλέπουμε τον μπαμπά μου να έχει ένα τόσο μοναδικό προνόμιο, ως ο πρώτος μουσικός στην ιστορία που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Statuary Hall», είπε η Rosanne, η οποία βρισκόταν στην τελετή μαζί με περισσότερα από 100 μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους.

«Προσέχω πολύ να μην βάλω λόγια στο στόμα του πατέρα μου που δεν είπε από τότε που πέθανε, αλλά αυτή τη μέρα, μπορώ με σιγουριά να πω ότι θα ένιωθε πως από όλες τις τιμές και τις διακρίσεις που έλαβε στη ζωή του, αυτή είναι η απόλυτη», συνέχισε η Rosanne. 

Η επιγραφή του αγάλματος περιγράφει τον Johnny Cash ως «τραγουδιστή, τραγουδοποιό, καλλιτέχνη και ανθρωπιστή».  Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Johnny Cash ήταν παθιασμένος υπέρμαχος της μεταρρύθμισης στις φυλακές το 1972 και επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, DC για να απευθύνει απευθείας έκκληση για αλλαγή στη Γερουσία των ΗΠΑ.

«Του άρεσε η ιδέα της Αμερικής ως τόπου ονείρων και καταφυγίου, ελευθερίας και θαυμασμού… Ήταν ένας ελαττωματικός αλλά βαθιά ταπεινός, ευγενικός και συμπονετικός άνθρωπος με μια μεγάλη γενναιοδωρία πνεύματος ώστε να αγαπά όλους αυτούς που υπέφεραν», είπε τέλος η κόρη του.

Μεταξύ των προσώπων υψηλού κύρους που παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την αποκάλυψη του χάλκινου γλυπτού 2,5 μέτρων ήταν ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Hakeem Jeffries και η Κυβερνήτης του Αρκάνσας, Sarah Huckabee Sanders. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured