Μαρία Χαμηλάκη

Η έχθρα ανάμεσα τα μέλη των The Smiths καλά κρατεί. Πρόσφατα, ο Morrissey προχώρησε σε μια σοβαρή κατηγορία κατά του συνεργάτη του Johnny Marr, λέγοντας ότι εκείνος πλέον κατέχει όλα τα «δικαιώματα και την πνευματική ιδιοκτησία» της μουσικής κληρονομιάς των The Smiths και έτσι μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει κάποιον άλλον στη θέση του αν πραγματοποιήσει μια περιοδεία.

Ο πρώην frontman του συγκροτήματος έκανε αυτή την αποκάλυψη για τον πρώην συνεργάτη του του σε μια νέα ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στoν προσωπικό του ιστότοπο, δηλώνοντας παράλληλα ότι η ενέργεια έγινε χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να αντιταχθεί.

«Ο J Marr υπέβαλε επιτυχώς αίτηση για όλα τα δικαιώματα εμπορικού σήματος και την πνευματική ιδιοκτησία του ονόματος The Smiths», σημείωσε. «Η αίτησή του έγινε δεκτή για τα δικαιολογητικά που ο ίδιος έχει καταθέσει. Αυτή η ενέργεια έγινε χωρίς καμία συνεννόηση με τον Morrissey, και χωρίς να επιτρέψει στον Morrissey την τυπική ευκαιρία της "αντίρρησης"».

Συνέχισε λέγοντας: «Μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων, αυτό σημαίνει ότι ο Marr μπορεί τώρα να περιοδεύσει ως The Smiths χρησιμοποιώντας τον τραγουδιστή της επιλογής του και επίσης απαγορεύει στον Morrissey να χρησιμοποιήσει το όνομα, ενώ αρνείται επίσης στον Morrissey σημαντικά οικονομικά ποσά απαραίτητα για τη διαβίωσή του. Μόνος του ο Morrissey δημιούργησε το όνομα της μουσικής μονάδας The Smiths τον Μάιο του 1982».

Ο Johnny Marr δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη πάνω στις δηλώσεις αυτές. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο καλλιτέχνες ήταν μέλη των The Smiths για έξι χρόνια και κυκλοφόρησαν τέσσερα άλμπουμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: The Smiths (1984), Meat Is Murder (1985), The Queen Is Dead (1986) και Strangeways, Here We Come (1987). Ωστόσο οι δυο τους δεν διατηρούν καλές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα αρνήθηκαν κατηγορηματικά μια πιθανή επανένωση, σαν αυτή των Oasis.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured