Μαρία Χαμηλάκη

Οι new wave θρύλοι, Tears for Fears, ανακοίνωσαν το πρώτο τους live άλμπουμ, Songs for a Nervous Planet, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου. Εκτός από τα live classics που ηχογραφήθηκαν κατά την πρόσφατη περιοδεία του συγκροτήματος, στο άλμπουμ περιλαμβάνονται τέσσερα νέα κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου του νέου track "The Girl That I Call Home".

Το live album συνοδεύεται από μια ταινία με τίτλο Tears For Fears Live (A Tipping Point Film). Γυρισμένη το ίδιο βράδυ που ηχογραφήθηκε το live άλμπουμ στο Φράνκλιν του Τενεσί, η ταινία παρακολουθεί το ταξίδι του συγκροτήματος από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα. 

«Αποφασίσαμε να βιντεοσκοπήσουμε το live show πέρυσι. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι στην πραγματικότητα είμαστε μια καλή live μπάντα!» είπε ο Curt Smith σε μια δήλωση για το άλμπουμ και την ταινία. «Βλέπουν ένα δίδυμο και πιστεύουν ότι είναι απλά δύο άτομα με keyboards και tapes. Με τα χρόνια, έχουμε βελτιωθεί πολύ». είπε ο Roland Orzabal.«Δεν έχουμε κυκλοφορήσει ποτέ επίσημο live album, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα άλμπουμ που ήταν σαράντα χρόνια στα σκαριά», συμπλήρωσε.

Το teasing single του άλμπουμ "The Girl That I Call Home" είναι το πρώτο δείγμα του Songs for a Nervous Planet και το πρώτο τους νέο single μετά το "The Tipping Point". Με ονειρικά synths και τρυφερά φωνητικά, το "The Girl That I Call Home" είναι μια υπενθύμιση των πιο θερμών παρορμήσεων των Tears for Fears. O Orzabal αφιέρωσε το κομμάτι στη σύζυγό του, Emily.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured