Μαρία Χαμηλάκη

Οι Oasis κατέκτησαν την κορυφή του βρετανικού album chart με την επανέκδοση του Definitely Maybe σηματοδοτώντας την επιστροφή τους στην πρώτη θέση μετά από 14 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η επετειακή επανέκδοση του ντεμπούτου άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος από το Manchester για την 30ή επέτειό του κατέκτησε την πρώτη θέση με άνοδο 408% ανά εβδομάδα (μέσω των επίσημων charts). Το LP του 1994 είχε ξαναβρεθεί στο Νο1 και την χρονιά που κυκλοφόρησε. Η επανέκδοση του Definitely Maybe περιελάμβανε τις αρχικά απορριφθείσες δουλειές του γκρουπ στο Monnow Valley, υλικό από τις ηχογραφήσεις τους στο Sawmills και μια εναλλακτική δοκιμαστική έκδοση του "Sad Song".

Οι Oasis κατέκτησαν επίσης και την κορυφή του Official Vinyl Albums Chart με την επανέκδοσή τους, με περισσότερες από το 50% του εβδομαδιαίου συνόλου πωλήσεων να προέρχεται από βινύλια. Σύμφωνα με το Official Record Store Chart, η επανέκδοση Definitely Maybe έγινε επίσης το πιο δημοφιλές άλμπουμ στα ανεξάρτητα δισκοπωλεία του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα.

Η συλλογή του συγκροτήματος Time Flies (1994-2009) κέρδισε επίσης την τρίτη θέση στα charts, ενώ το LP του 1995 (What's The Story) Morning Glory? κέρδισε την τέταρτη θέση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured