Κοινή αγωγή κατέθεσαν οι Jack White και Meg White (ως The White Stripes) εναντίον του Donald Trump αλλά και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του, Margo Martin, για την «σκανδαλώση κατάχρηση» ("flagrant misappropriaton") του τραγουδιού τους “Seven Nation Army” στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Trump.

To εμβληματικό κομμάτι των White Stripes χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα σε ένα video που αναρτήθηκε από την Margo Martin στο οποίο o Trump αναχωρούσε για Michigan και Wisconsin με μουσική υπόκρουση το “Seven Nation Army”. Με το που υπέπεσε το video στην αντίληψη του White, έγραψε στα social: «Ούτε να το σκέφτεστε να χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, φασίστες. Σας έρχεται μήνυση.»

Και όντως τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ο White μοιράστηκε απόσπασμα του νομικού εγγράφου με caption: This machine sues fascists.

Το έγγραφο έχει και την υπογραφή της Meg White, παρόλο που η μπάντα έχει διαλυθεί από το 2011.

Το αμερικανικό Billboard σε αφιέρωμά του αυτή την εβδομάδα συγκεντρώνει όλα τα ονόματα καλλιτεχνών που έχουν έρθει σε δημόσια ή νομική αντιπαράθεση με τον Donald Trump με αφορμή χρήση της μουσικής τους για επικοινωνιακούς λόγους.  

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured