Μαρία Χαμηλάκη

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το American Idiot των Green Day και το γνωστό pop-punk άλμπουμ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τους θαυμαστές του συγκροτήματος σε όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ομώνυμο κομμάτι χτύπησε νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο streams στο Spotify.

Το νέο αυτό ρεκόρ σημειώθηκε ενόσω οι Green Day συνεχίζουν την περιοδεία τους "Saviors Tour", που όχι μόνο προωθεί το νέο τους άλμπουμ, Saviors, αλλά γιορτάζει την 30η επέτειο του Dookie και την 20η επέτειο του American Idiot, με το συγκρότημα να παίζει κομμάτια και από τα δύο άλμπουμ σε όλες τις συναυλίες του.

Το "American Idiot", στους στίχους του μιλά για το ταραχώδες κοινωνικοπολιτικό κλίμα της Αμερικής κατά τον 21ο αιώνα, αναφερόμενο στην εθνική ένταση και την προπαγάνδα σε μια χώρα που ελέγχεται από τα μέσα ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κομμάτι έχει παραμείνει ένας αγαπημένος ύμνος του κοινού και είναι το δεύτερο κομμάτι μετά το "Basket Case" που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο streams.

H φωτογραφία του συγκροτήματος φιγουράρει ως εξώφυλλο στην playlist του Spotify "Billions Club" αυτή την εβδομάδα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured