Ένα από τα πιο επιτυχημένα πρωτοεμφανιζόμενα σχήματα του ευρύτερου «εναλλακτικού» μουσικού χώρου, οι Βρετανίδες The Last Dinner Party, ετοιμάζει ταινία για το debut album του, Prelude to Ecstasy. Η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου στο Soho του Λονδίνου, ενώ θα δημοσιευθεί και στο YouTube της μπάντας, την ίδια ημέρα στις 10μμ ώρα Ελλάδος.

Οι The Last Dinner Party σχηματίστηκαν το 2021 και από τον Απρίλιο του 2023 και την κυκλοφορία του hit single τους "Nothing Matters", ανελίσσονται διαρκώς: τον περασμένο Δεκέμβριο διακρίθηκαν στα BRIT Awards με το βραβείο Rising Star, ενώ νωρίτερα είχαν αναδειχθεί και νικητές του BBC Sound of 2024. Το debut album τους Prelude to Ecstasy που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2024 έγινε Νο1 στα UK charts και ήταν μάλιστα το πρώτο debut album που πούλησε τις περισσότερες κόπιες την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του εδώ και εννέα χρόνια. Ο δίσκος είναι επίσης προτεινόμενος για το Mercury Prize (το καλύτερο άλμπουμ σε Ηνωμένο Βασίλειο & Ιρλανδία), με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Έχοντας ήδη κερδίσει κοινό και κριτικούς με τις live performances τους και έχοντας περάσει από δεκάδες φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου και του Glastonbury Festival 2024, οι The Last Dinner Party θα εμφανιστούν αυτή την εβδομάδα και στα φεστιβάλ Reading & Leeds -Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Αυγούστου, αντίστοιχα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured