Ναταλία Πετρίτη

Το ψηφιακό του αρχείο που μετρά από το 1996 κατέβασε από το διαδίκτυο το ιστορικής σημασίας δίκτυο του MTV News, γεγονός που συνεπάγεται ότι χιλιάδες ειδήσεις, profiles, συνεντεύξεις και άλλα πολύτιμα editorial features δεν είναι πλέον προσβάσιμα για το κοινό

Pixel

Η μητρική εταιρία του MTV, η Paramount Global, έκλεισε το MTV News το Μάιο του 2023, μετά από μαζικές απολύσεις που σημειώθηκαν σε ολόκληρη την εταιρία. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το κατέβασμα του συνόλου του αρχείου του από το διαδίκτυο φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση. Η εν λόγω κίνηση έρχεται κατά πάσα πιθανότητα ως ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων για την Paramount Global, η οποία και έπρεπε φυσικά να πληρώνει μεγάλα ποσά σε πιθανά E&O (errors and omissions) ανά τα χρόνια, αλλά και licensing συμφωνίες για φωτογραφικό υλικό (όπως αυτή με το Getty Images).

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ούτε οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που παρήγαγαν όλη αυτή την πολύτιμη πληροφορία δεν είχαν την ευκαιρία να σώσουν clips της για το προσωπικό τους αρχείο προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ενώ είναι βέβαιο ότι χάθηκε ένα σημαντικό κεφάλαιο της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας και της ποπ κουλτούρας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured