Ναταλία Πετρίτη

Ο εορτασμός της Ημέρας της Γης έρχεται σε λίγες ημέρες και με αυτήν την αφορμή, ο Brian Eno δημιούργησε ένα ενδιαφέρον remix του Get Real” του David Bowie, το οποίο μπλέκεται αυτή τη φορά με ήχους της φύσης. Το deep cut του 1995 κυκλοφορεί σήμερα ως μέρος μιας παγκόσμιας μουσικής πρωτοβουλίας με τίτλο Sounds Right, η οποία μετέτρεψε την ίδια τη Φύση σε official artist στις πλατφόρμες streaming. Με αυτόν τον τρόπο θα συγκεντρώσει χρήματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το χρηματικό ποσό της καταβολής δικαιωμάτων για το κομμάτι “Get Real” θα διατεθεί στην EarthPercent, τη φιλανθρωπική εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος ο Eno. Η οργάνωση θα διανείμει μετά τα χρήματα για τη συντήρηση και την αποκατάσταση διαφόρων project σε μια σειρά από οικοσυστήματα του πλανήτη, υπό την καθοδήγηση του Sounds Right Expert Advisory Panel. Σε αυτό συμμετέχουν ηγετικές προσωπικότητες στον κλάδο της βιολογίας, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές, εκπρόσωποι ιθαγενών πληθυσμών και ειδικοί στο conservation funding.

«Σε όλη μου τη ζωή αναρωτιέμαι – πώς μπορώ να επιστρέψω κάτι στα μέρη από τα οποία έχω πάρει ιδέες;», δήλωσε ο Eno σχετικά. «Η μουσική ξεκίνησε ως ήχοι από τον φυσικό κόσμο, και το Sounds Right δημιουργεί ένα σύστημα για να δώσει πίσω στη φύση, βοηθώντας να διατηρήσουμε τον πλανήτη ώστε να συνεχίσει να μας εμπνέει στα χρόνια που θα έρθουν».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured