Ναταλία Πετρίτη

Έτοιμη να μιλήσει για την 60χρονη καριέρα και τη ζωή της είναι η Joan Baez, σε ένα ολοκαίνουριο ντοκιμαντέρ με τίτλο Joan Baez I Am a Noise. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου, ενώ απέκτησε μόλις το πρώτο του trailer.

Με περιγραφή που το θέλει να μην είναι ούτε συμβατικό biopic, αλλά ούτε και παραδοσιακό concert film, το ντοκιμαντέρ πρόκειται να συνδυάσει υλικό της Baez από την farewell tour της του 2019, όπως και αρχειακό υλικό από όλη την πορεία της καριέρας της. Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι Karen O’Connor, Miri Navasky και Maeve O’Boyle, ενώ co-executive producer είναι η θρυλική Patti Smith. Στο Joan Baez I Am a Noise, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει home movies, ημερολόγια, ζωγραφιές, therapy tapes και ηχογραφήσεις της τραγουδοποιού, που συνδέονται άμεσα με τη μουσική της.

Μερικές από τις στιγμές της ζωής της Baez που καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ είναι οι αγώνες της για τα κοινωνικά δικαιώματα με τον Martin Luther King, Jr., η διαχρονική μάχη της με την αγχώδη διαταραχή, όπως και η ερωτική της απογοήτευση από τον Bob Dylan.

Τον περασμένο Απρίλιο, η ηθοποιός που είχαμε δει στο Top Gun: Maverick, Monica Barbaro, ανακοινώθηκε ότι θα ερμηνεύσει τη Baez στην ταινία A Complete Unknown σε σκηνοθεσία James Mangold. Στο επικείμενο biopic θα δούμε επίσης τον Timothée Chalamet να ενσαρκώνει τον Dylan.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured