Με ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλεγμένων μουσικών ντοκιμαντέρ επανέρχεται φέτος το CineDoc, φέρνοντας στην πόλη μας τόσο γνωστές και ήδη αγαπημένες ταινίες, όσο και τίτλους σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Με γκάμα, τεράστια: από την κρητική λύρα στη σουηδική ραπ κι από τους κλαριντζήδες της Ηπείρου στους αυτόχθονες Αμερικανούς δεξιοτέχνες.

Το CineDoc διεξάγεται Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28, Στοά Κοραή, δίπλα στην ομότιτλη έξοδο του μετρό Πανεπιστήμιο). Και το Avopolis, σε συντονισμό με τη διοργάνωση, σας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσετε 10 διπλές προσκλήσεις, για όποια ταινία προτιμάτε να δείτε.

Ο διαγωνισμός μας λήγει την Πέμπτη 7 Μαρτίου τα μεσάνυχτα και μπορείτε να λάβετε μέρος στέλνοντας ένα e-mail με θέμα «CineDoc» στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, ένα e-mail επικοινωνίας και την ταινία που επιθυμείτε να δείτε (βρείτε το πρόγραμμα αμέσως παρακάτω).

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail το πρωί της Παρασκευής 8/3, αμέσως μόλις γίνει η κλήρωση.

Το πρόγραμμα των 2 ημερών, έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

18.00: Μια Οικογενειακή Υπόθεση, της Αγγελικής Αριστομενοπούλου (Ελλάδα & Αυστραλία 2015, διάρκεια 78 λεπτά)

Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο. Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις, και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.

19.30: Silvana, των Mika Gustafson, Olivia Kastebring & Christina Tsiobanelis (Σουηδία 2017, 90 λεπτά)

«Λεσβία, φεμινίστρια, αντί-ναζί punk-rapper», έτσι περιγράφει η Silvana τον εαυτό της και τον ήχο της. Παιδί προσφύγων, ο πατέρας είναι από τη Συρία και η μητέρα της από την Λιθουανία, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Σουηδία σε μικρή ηλικία, όπου μέσα στα χρόνια βίωσε διαφόρων μορφών ρατσισμό. Κάνοντας χρήση πλούσιου αρχειακού υλικού, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία της μέσα στα χρόνια, καθώς κερδίζει ορκισμένους fans και ολοένα μεγαλύτερη επιρροή και αναγνωρισιμότητα.

21.15: Ὅσον Ζῇς, Φαίνου του Paul Duane (Ιρλανδία, Ελλάδα & Η.Π.Α. 2018, διάρκεια 80 λεπτά)

Ο Αμερικανός μουσικολόγος Christopher King είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες δίσκων 78 στροφών στον κόσμο. Όταν ανακαλύπτει τη μουσική της Ηπείρου, η ζωή του αλλάζει δραματικά. Το «Ὅσον ζῇς, φαίνου» δανείζεται τον τίτλο του από το αρχαιότερο γραμμένο τραγούδι του κόσμου - ένα μοιρολόι χαραγμένο σε επιτύμβια στήλη στη Μικρά Ασία - και ανοίγει ένα παράθυρο στο μεγαλείο της Ηπειρώτικης τέχνης και της συλλογικής της εμπειρίας.

* Θα ακολουθήσει Q&A με τον σκηνοθέτη Paul Duane και τον Christopher King. Μετά την συζήτηση, vinyl-only DJ set του King με ηπειρώτικη μουσική στο φουαγιέ του Άστορ.

ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

18.00: Rumble: The Indians who Rocked the World, των Catherine Bainbridge & Alfonso Maiorana (Καναδάς 2017, διάρκεια 90 λεπτά)

Από τον Tony Bennett στον George Clinton κι από εκεί στον Iggy Pop, τον Slash και τον Quincy Jones, δεκάδες καταξιωμένοι μουσικοί μιλούν για την παραγνωρισμένη επιρροή των αυτόχθονων Αμερικανών στη διεθνή pop κουλτούρα σε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο Sundance το 2017 κι από τότε δεν έχει πάψει να συλλέγει βραβεία σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

19.30: The Beatles: Eight Days a Week, του Ron Howard (Η.Π.Α. 2016, διάρκεια 137 λεπτά)

Tο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Ron Howard για τους Beatles καλύπτει την περίοδο 1962-1966 και περισσότερες από 250 συναυλίες τους μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό αλλά και καινούργιες συνεντεύξεις με τους Paul McCartney και Ringo Starr.

22.00: Amy, του Asif Kapadia (Βρετανία 2015, διάρκεια 125 λεπτά)

Το κορίτσι, η ποπ σταρ, το κατεστραμμένο είδωλο. Ένα ντοκιμαντέρ για την σύντομη ζωή και την εκθαμβωτική καριέρα της Amy Winehouse, από τον βραβευμένο με BAFTA σκηνοθέτη Asif Kapadia. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ντοκουμέντα από την αρχή της καριέρας της, ανέκδοτα home videos και συνεντεύξεις, το Amy σκιαγραφεί με αγάπη και τρυφερότητα το εύθραυστο πορτραίτο μιας κοπέλας που δεν άντεξε να σηκώσει το βάρος του ονόματος που έφτιαξε για τον εαυτό της.

{youtube}buOehg_4F5E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured