Δελτίο Τύπου

DETROIT, ο νέος δίσκος του Π.Ι.Ε.Β., των The Bad Poetry Social Club, σε μουσική παραγωγή Viktoras. Ένα album με δυναμικές ερμηνείες spoken word, κολλητικά ρεφραίν και μουσικά σύμπαντα που ξεκινούν από το synth/darkwave και καταλήγουν έως το post punk και το dance έως και το liquid drum n’ bass, με ανατρεπτικές συμμετοχές στην ερμηνεία και στην μουσική σύνθεση από τους: Pan Pan, Μάκη Παπασημακόπουλο, TURBOFLOW3000, Α. Επίθετη, Βίνα Σ., MFS, VASSILINA, Kalliopi Mitropoulou, Libys, Inloss, Sumo, K. Rista, King Panda.  Στίχοι και μελωδίες που κατακλύζουν την καρδιά, σε κάνουν να ταξιδεύεις μέσα σου, στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον σου ενώ τα πόδια σου δεν σταματούν να χορεύουν.

"Ένα άλμπουμ ηλεκτρικών ήχων βγαλμένων από τα όνειρα που είδαμε μετά από ένα πάρτυ μεθυσμένοι και ποίησης για την ζωή στην Αθήνα, τον έρωτα, τα πάρτυ που δεν πάμε πια, τον θυμό και την νοσταλγία. Ένας ηχητικός γαλαξίας για τις ανήσυχες νύχτες που δεν εκτιμάμε όταν πρέπει και μας γλυστράνε μέσα από τα χέρια, όταν οι φωνές όλων μας διαλύονται και χάνονται στο βουητό των μεγάλων λεωφόρων και η λάμψη των πινακίδων τους αντανακλά ιστορίες αγάπης, απώλειας και ανθεκτικότητας, για το πως την βγάλαμε καθαρή. Αυτός ο δίσκος μιλάει για το πως να είσαι καλλιτέχνης και πάνω από όλα άνθρωπος που θέλει να ζει και να δημιουργεί σε ένα κόσμο συντριπτικής ταχύτητας. Τους στίχους και την μουσική υπογράφουν οι Π.Ι.Ε.Β. & Viktoras."

Ο δίσκος συντέθηκε και ηχογραφήθηκε το 2024 και οι στίχοι είναι αποτέλεσμα πολλών προηγούμενων χρόνων.

Το "DETROIT" κυκλοφορεί ψηφιακά στις 11 Απριλίου και σε βινύλιο στις 6 Ιουνίου από την Inner Ear.

pieviktoras2

BIO

O Π.Ι.Ε.Β. (Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου) είναι ποιητής και spoken word artist με έδρα την Αθήνα. Έχει σπουδάσει υποκριτική και ασχολείται με την σκηνοθεσία, την συγγραφή, την υποκριτική, το graffiti/typography και το spoken word (προφορική ποίηση).

Είναι ιδρυτικό μέλος των The Bad Poetry Social Club, με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει τραγούδια, άλμπουμς, βιβλία και videos, και οργανώνει open mics, λάϊβ,  και εκθέσεις, παρουσιάζοντας την τέχνη τους ζωντανά σε πολλές Ελληνικές πόλεις και στο Βερολίνο.

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 θεατρικές παραγωγές και τις περισσότερες από αυτές έχει γράψει, παίξει και σκηνοθετήσει, δύο εκ των οποίων στο Φεστιβάλ Αθηνών και στη ΣΤΕΓΗ | Ίδρυμα Ωνάση. Έχει συμμετάσχει σε 8 εκθέσεις, έχει κάνει παραγωγή σε 6 δίσκους προφορικής ποίησης εκ των οποίων οι 2 είναι προσωπικοί και 4 ομαδικοί, έχει παρουσιάσει ζωντανά τα ποιήματα του σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα και το Βερολίνο, έχει αυτοεκδώσει 5 βιβλία με ποιήματα και 3 ομαδικές ποιητικές συλλογές, έχει κάνει ομιλία στο TedxUnivercityofMacedonia μαζί με τον Xplicit (Στίχοιμα) και έχει συμμετάσχει με podcast του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Έχει σκηνοθετήσει video clips, commercials και video art και για τρία χρόνια ήταν διοργανωτής των Poetry open mics με τίτλο "Ο κύκλος Των".

Follow Π.Ι.Ε.Β.

Aκούστε το album ψηφιακά
Instagram
Facebook
Bandcamp
Spotify

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured