Δελτίο Τύπου

To νέο άλμπουμ του ΜΕΤΑΜΑΝ Vs Dr RAVE κυκλοφορεί σε βινύλιο και digital στις 7 Νοεμβρίου και είναι διαθέσιμο για pre-order.

Ακούστε το νέο single "Dr RAVE"

Από μπαρ σε κλαμπ -ακόμα- άλλα δύο χρόνια μετά τα πρώτα τέσσερα του ΙΡΙΝΑ (2020), ο ΜΕΤΑΜΑΝ αφήνει πίσω του την ΜΑΤΑΙΩΣΗ (2022) και τους αποχαιρετισμούς, αγκαλιάζει έναν ήχο πιο εξωστρεφή και αγγίζει τα ματζόρε στους συνθετητές του.

Από πάρτυ σε live -ακόμα- με τους ίδιους φίλους, φίλες, φίλ@, συμμάχους και εχθρούς ταυτόχρονα, στην μάχη απέναντι στον Δρ. Ρέηβ, που του χαμογελά κάθε πρωί στον καθρέφτη, στριφογυρίζει τα ποτενσιόμετρα, ανεβοκατεβάζει τα fader και αναζητά διαρκώς τον σωστό ταλαντωτή, που θα καταφέρει επιτέλους να τον κάνει να το βουλώσει.

Από φεστιβάλ σε στούντιο -για πάντα- με ήχους τεχνητούς, με το κεφάλι ακόμα σκυμμένο, αλλά με το βλέμμα μπροστά. Στο βάδισμα του, από την πλατεία Μεταξουργείου ως την Ασκληπιού και από την Κορυτσάς ως την Ναυαρίνου, τον συνοδεύουν οι φωνές της Sci Fi River, του Monkey King, του Στέλιου Λαλούση, της Σάντρας και της Σεμέλης Καμτσίκη. Αντί για τριφύλλια, λεμονιές και περικοκλάδες στολίζουν τα πεζοδρόμια της πόλης με μια ποίηση τραχιά, ευθεία και ωμή. Ξανακοιτάζουν τους στίχους λίγο πριν την ηχογράφηση και διαλέγουν ποιους θα πάρουν μαζί στην τελική πάλη με τον μοχθηρό Δόκτορα, αλλά αφήνουν εκτός τις στροφές που λένε την αλήθεια ολόκληρη, γιατί κανείς δεν χρειάστηκε ποτέ να ξέρει την αλήθεια ολόκληρη σε αυτή την πόλη.

Ποιος θα νικήσει σε αυτή την άνιση μάχη; Θα σωθεί η πόλη από τον ΜΕΤΑΜΑΝ και την παρέα του ή θα την ρουφήξει το σκοτάδι του Δρ. Ρέηβ; Η συνέχεια στο τρίτο άλμπουμ του ΜΕΤΑΜΑΝ, “Vs Dr RAVE”.

Το “Vs Dr RAVE” κυκλοφορεί σε LP και Digital στις 7 Νοεμβρίου από την Inner Ear.

ΜΕΤΑΜΑΝ είναι το προσωπικό μουσικό project του Θωμά Γουναρόπουλου, συνιδρυτή της Won Ton records.

Το ντεμπούτο του άλμπουμ “ΙΡΙΝΑ” βγήκε και εξαντλήθηκε το 2020, ενώ το 2022 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος “ΜΑΤΑΙΩΣΗ”.

Στην προσπάθεια του να εξερευνήσει το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής έχει συνεργαστεί με αρκετά ετερόκλητους καλλιτέχνες, σύγχρονους (Pan Pan, Φωνόπτικον, Vasillina, A.Επίθετη κ.α.) αλλά και ονόματα που θεωρούνται κλασσικά στον ελληνικό μουσικό χώρο όπως η Λένα Πλάτωνος και ο Ζωρζ Πιλαλί.

Με το τρίτο του άλμπουμ επί του πιεστηρίου ο ΜΕΤΑΜΑΝ συνδυάζει το trip hop με την σκηνή του rave για μια, εφ’όλης της ύλης, ηλεκτρονική ανασκόπηση.

Η μουσική του επιστρατεύει απαγγελίες σε πρωτότυπο ελληνικό στίχο αλλά και ορχηστρικά κομμάτια, με σκοπό να εκπροσωπήσουν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας και την καθημερινή του αναζήτηση στο αστικό τοπίο, ενώ στα live του συμμετέχει το σύνολο της συλλογής synthesizer και drum machine που διαθέτει για μια live electronics εμπειρία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured