Ο Alex K. και τα Κτίρια τη Νύχτα παρουσιάζουν την πρώτη τους συνεργασία, ένα άλμπουμ που προέκυψε ως αποτέλεσμα πολύμηνης ζύμωσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους μέσα σε κλίμα απόλυτης ελευθερίας, εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοεκτίμησης.

Το μεγαλύτερο μέρος των ηχογραφήσεων έγινε στα σπίτια των δύο μουσικών από το φθινόπωρο του 2021 έως και την άνοιξη του 2023. Οι ίδιοι παίζουν σχεδόν όλα τα όργανα, κάτι που προέκυψε αβίαστα καθώς βασική ανάγκη υπήρξε να αποτυπωθούν, έστω και ελλειπτικά, οι διαθέσεις, οι προβληματισμοί και γενικότερα το κλίμα των συναντήσεών τους. Να δημιουργηθεί ένας νέος, κοινός χώρος, πολύτιμο καταφύγιο απέναντι σε έναν κόσμο που συνεχίζει να γίνεται ολοένα πιο σκληρός και παράλογος.

Σε κάθε κομμάτι του άλμπουμ συνυφαίνεται ένα διαφορετικό ηχητικό σύμπαν στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα κείμενα του Alex K., για πρώτη φορά διατυπωμένα στην ελληνική γλώσσα. Γύρω τους ξετυλίγεται ένα μικρό πλήθος από μουσικά ιδιώματα, που συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.

Η μουσική έχει γραφτεί από τους δύο μουσικούς, ενώ η παραγωγή, ενορχήστρωση, ηχογράφηση και μίξη έγινε από τα Κτίρια τη Νύχτα.

Σε αυτό το εγχείρημα συνέβαλλαν με καθοριστικό τρόπο άνθρωποι που, με ξεχωριστό τρόπο, έχουν συνδεθεί με τους δύο δημιουργούς μέσα στα χρόνια. Έτσι, συμμετέχουν σε διάφορα μέρη ο Φώτης Σιώτας (βιόλα), ο Κώστας Χρυσόγελος (ντραμς) και η Θάλεια Ιωαννίδου (τρομπέτα), ενώ δύο κομμάτια του άλμπουμ ερμηνεύει η Κίκα, στην οποία ανήκουν και οι φωτογραφίες του άλμπουμ.

To mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο στούντιο Sweetspot.

Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, αυτό το ιδιοσυγκρασιακό μουσικό σύμπαν που φτιάχτηκε με πολλή φροντίδα και αφοσίωση να ξεκινήσει τη δική του πορεία μέσα στον κόσμο, με την ευχή να αγαπηθεί όσο το αγάπησαν οι δημιουργοί του.

Το άλμπουμ «Alex K. + Κτίρια τη Νύχτα» κυκλοφορεί σε Digital Album στις 11 Οκτωβρίου και σε Gatefold LP στις 8 Νοεμβρίου από την Inner Ear.

Alex K.

Ο Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K.) παίζει μουσική από την εφηβεία του και με τα συγκροτήματα The Last Drive, The Earthbound και Thee Holy Strangers έχει κυκλοφορήσει 14 άλμπουμ και 4 EP, ενώ έχει περιοδεύσει εκτεταμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης, ασχολείται επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Κτίρια τη Νύχτα

Συνθέτης, τραγουδοποιός, πολυοργανίστας, παραγωγός, εικαστικός που ζει στην Αθήνα. Από το 2007 έως το 2024 έχει κυκλοφορήσει 14 άλμπουμ και 3 EP. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο κι έχει κατασκευάσει το sound design σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured