«Παίζετε ελληνική μουσική»! Αυτό ζητούν οι δικαιούχοι των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (GEA, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, GRAMMO, ΕΔΕΜ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ) από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία. Όχι μόνο γιατί, όπως αναφέρουν, «η μουσική είναι η καθημερινή μας συντροφιά σε αυτές τις στιγμές απομόνωσης», αλλά και γιατί «δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης στο μουσικό οικοσύστημα της Ελλάδας είναι δυσβάσταχτα, με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στους δικαιούχους της μουσικής, καθώς όλες οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν (κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαρ, μουσικές σκηνές, θέατρα κλπ) παραμένουν κλειστές και όλες οι μουσικών εκδηλώσεις (συναυλίες, festival, κλπ) ματαιώθηκαν».

Οι δικαιούχοι των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν ένα στοιχειώδες έσοδο και γνωρίζοντας ότι μια από τις ελάχιστες πια πηγές εσόδου τους είναι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί από τους οποίους οι αμοιβές διανέμονται βάσει playlist, ζητούν από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδος, συνδρομητικούς και μη, μεγάλους και μικρούς, μουσικούς και ειδησεογραφικούς, να αυξήσουν ραγδαία το μερίδιο της εγχώριας μουσικής που εκπέμπουν.

Όπως αναφέρουν, αντίστοιχες πρωτοβουλίες εκδηλώθηκαν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, οι οποίες εφαρμόστηκαν μάλιστα και από χώρες χωρίς μεγάλο τοπικό ρεπερτόριο. Παραθέτουν το παράδειγμα της Δανίας, της οποίας οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μετά από υπουργική εισήγηση, αύξησαν το μερίδιο της δανέζικης μουσικής στα κανάλια τους από το 49% στο 80%!

Και καταλήγουν, στην ανακοίνωσή τους: «Ελπίζουμε ότι ενέργειες όπως αυτή θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα έσοδα των δημιουργών και δικαιούχων μουσικής, κυρίως εκείνων που η μουσική τους δεν είχε μέχρι πρότινος υψηλό ρυθμό εκπομπής και είναι αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη. Όλοι προσμένουμε το τέλος αυτής της κρίσης. Σίγουρα, η μουσική θα μας βοηθήσει να την υπομένουμε ευκολότερα όσο και αν αυτή κρατήσει. Πρέπει όμως μέχρι τότε, να φροντίσουμε τους ανθρώπους της μουσικής οι οποίοι είναι αυτοί που θα μας βοηθήσουν με τις δημιουργίες τους, να θεραπεύσουμε τις πληγές μας, να κτίσουμε τα όνειρα μας  από την αρχή και να έρθουμε ξανά πιο κοντά ο ένας στον άλλο».

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή