Μια νέα προσαρμογή του American Psycho είναι καθ' οδόν, με τον σκηνοθέτη του Challengers, Luca Guadagnino, να βρίσκεται σε τελικές συνομιλίες με τη Lionsgate. Η επερχόμενη ταινία θα είναι μια εντελώς νέα αντίληψη του αμφιλεγόμενου σατιρικού μυθιστορήματος του Bret Easton Ellis του 1991, κι όχι ένα remake της αρχικής ταινίας της Mary Harron.

Το σενάριο θα γράψει ο Scott Z. Burns, του οποίου τα συγγραφικά έργα περιλαμβάνουν The Bourne Ultimatum και Contagion. Οι λεπτομέρειες του casting δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Στην αρχική ταινία πρωταγωνίστησε ο Christian Bale ως Patrick Bateman, ένας ψυχικά ασταθής τραπεζίτης με έδρα το Μανχάταν που ζει μια δεύτερη ζωή ως φρικτός κατά συρροή δολοφόνος.

Τόσο στην ταινία όσο και στο μυθιστόρημα, δεν είναι απολύτως σαφές εάν ο Bateman διαπράττει πράγματι τις φρικτές πράξεις βίας ή αν είναι αποκύημα της φαντασίας του, και αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των θαυμαστών για δεκαετίες.

Το επερχόμενο έργο σηματοδοτεί τη δεύτερη απόπειρα του Guadagnino στα remake του είδους, έχοντας παλιότερα σκηνοθετήσει μια νέα έκδοση του Suspiria (2018), βασισμένη στον ιταλικό υπερφυσικό τρόμο του 1977 του Dario Argento.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε έναν ακόμη κορυφαίο σκηνοθέτη στη λίστα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας κινηματογραφικών ταινιών Lionsgate, Adam Fogelson. «Ο Luca είναι ένας λαμπρός καλλιτέχνης και ο τέλειος οραματιστής για να δημιουργήσει μια εντελώς νέα ερμηνεία αυτής της κλασικής ταινίας.»

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured