Ενώ το Joker (2019) του Todd Phillips αποδείχθηκε μια απροσδόκητη εισπρακτική επιτυχία, με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως και κερδίζοντας Όσκαρ, το σίκουελ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, Joker: Folie à Deux, δεν τα πάει καθόλου καλά.

Φαίνεται ότι η μουσική προσέγγιση και η ρηχή πλοκή της ταινίας απέτυχαν να εντυπωσιάσουν τους κριτικούς και το κοινό. Πέρα από τη συνολική βαθμολογία του 33% στο Rotten Tomatoes, το Joker: Folie à Deux μόλις έγραψε ιστορία ως η πρώτη comic book ταινία που βαθμολογήθηκε με D στο CinemaScore. Η έρευνα μετρά τη γενική αντίδραση του κοινού και επίσης χρησιμεύει ως βαρόμετρο για την απήχηση μιας ταινίας από στόμα σε στόμα. Συγκριτικά, το Joker έλαβε βαθμολογία Β+, ενώ άλλες comic book ταινίες όπως το The Flash (B), η Catwoman (Β) και το Fant4stic (C-) κατάφεραν να λάβουν καλύτερες βαθμολογίες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αρνητικές κριτικές έχουν αντίκτυπο στην απόδοση του box office του Joker: Folie à Deux, το οποίο στόχευσε σε ένα άνοιγμα 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι πολύ μικρότερο από την πρώτη ταινία Joker, η οποία άνοιξε στα 96,2 εκατομμύρια δολάρια, με τελικό παγκόσμιο box office 1,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμα χειρότερα, το πρώτο Joker είχε προϋπολογισμό μόλις 65 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το Joker: Folie à Deux κόστισε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί.

Μείνετε συντονισμένοι για την κριτική του Avopolis για το Joker: Folie à Deux.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured