Δημήτρης Τσούπρος

 

Καλησπέρα Ιβάν και καλή χρονιά! Σε τι φάση βρίσκουμε τώρα τους Kvadrat;

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την πρόσκληση, αυτή τη περίοδο ετοιμαζόμαστε για το live στις 21/2 και παράλληλα δουλεύω πάνω σε νέο υλικό.

Στη λίστα με τα αγαπημένα εγχώρια του 2024 που κάναμε με τον Επίτροπο, το The Horrible Dissonance of Oblivion δεσπόζει στην πρώτη θέση. Αντίστοιχα ήταν πολύ ψηλά στην συνολική ψηφοφορία του ΚΨΜ, όπως και σε κάθε extreme metal γωνία του internet. Πως έχεις λάβει αυτήν την παμμεγέθη (και πλήρως επάξια) αποδοχή;

Να σας ευχαριστήσω και τους 2 και από εδώ επί ευκαιρίας, και όποιον άλλο συμπεριέλαβε τον δίσκο στη λίστα του και το αγκάλιασε. Τεράστια τιμή ειδικά μια χρονιά τόσο φίσκα από κυκλοφορίες όσο το 2024 το να βλέπω πως ξεχώρισε ανάμεσα στο χαμό, σίγουρα κάτι πολύ ιδιαίτερο που δεν περίμενα ζήσω.

Πολύ ένθερμη αποδοχή έλαβε και η παρθενική σου εμφάνιση πάνω στη σκηνή του Κυττάρου μαζί με του Dead Congregation και τους Aphotic. Πως βίωσες εσύ την πρώτη σύνδεση με το κοινό που ακούει τη μουσική σου;

Ως γκρουπ ήταν το «τέλος» 5 πολύ δύσκολων μηνών με σχεδόν καθημερινές πρόβες και με τις κανονικές μας δουλειές να τρέχουν. Ανυπομονούσαμε να δούμε πως θα βγει μιας και η σκηνή δεν είναι ποτέ το ίδιο με το στούντιο. Ξέρω δεδομένα ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε 5 μήνες πάνω στο υλικό –το οποίο δεν είχε παιχτεί ποτέ ξανά ζωντανά – και πιστεύω πως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Για εμένα προσωπικά ήταν το τέλος μιας μεγάλης περιόδου από την αρχή του δίσκουμέχρι την τελευταία πρόβα με τα παιδιά και το ίδιο το live, οπότε σίγουρα χαίρομαι που μπόρεσα να κλείσω αυτόν τον κύκλο 4 χρόνων με αυτό τον τρόπο και μαζί με παλιούς και νέους φίλους. Πολύ συγκινητικό ότι ο κόσμος γέμισε το μαγαζί από νωρίς για να μας προλάβει, πολύ θερμή υποδοχή που μας έδωσε ένα αναπάντεχο boost. Ωραίο θα ήταν να βλέπουμε την ίδια στήριξη και ενέργεια σε περισσότερες opening μπάντες. Μεγάλη τιμή και η πρόσκληση του Αναστάση (Nuclear winter records) και μεγάλο κίνητρο για εμάς ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Σε λίγες μέρες θα σε δούμε με τους Defacement (άλλη μια μπαντάρα που έκανε πάταγο με το Duality πέρυσι), ως co-headliner αυτή τη φορά. Πλέον το όνομα των Kvadrat είναι στις ίδιες γραμμές με καταξιωμένες μπάντες του underground. Έχεις ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο, και πόσο ρεαλιστικό είναι να ακούσουμε πέρα του δίσκου, κάτι και από τη Ψυχική Αποσύνθεση;

To σετλιστ θα είναι πιο μεγάλο αυτή την φορά και θα παίξουμε κομμάτια από το EP σίγουρα. Ανυπομονώ και να γνωρίσω τους Defacement επιτέλους από κοντά μια και γνωριζόμαστε μόνο διαδικτυακά και να δούμε όσους δεν μπορέσαμε να δούμε τον Δεκέμβρη.

Έχεις ένα από τα πιο δεμένα, συμμετρικά και αρμονικά λογότυπα που έχω δει. Πραγματικά με ικανοποιεί σε μεταφυσικό επίπεδο. Όμως ακούγοντας τη μουσική σου και όταν είχα γράψει για τον δίσκο, θυμάμαι να αναφέρω πως η προσέγγιση σου δεν μοιάζει καθόλου "τετραγωνική". Τι είχες στο μυαλό σου και κατέληξες σε αυτό το όνομα και logo, και κατά πόσο είναι κινητήριος δύναμη συνθετικά;

Ήθελα το όνομα να είναι ένας κοινός παρονομαστής των θεμάτων του πρότζεκτ συνολικά. Να αφαιρεί το στοιχείο της φύσης και του μεταφυσικού. Συνήθως το όνομα μιας μπάντας που ασχολείται με συγκεκριμένες θεματολογίες φωτογραφίζει ένα γενικότερο χαρακτηριστικό η στοιχείο τους. Στη περίπτωση του Kvadrat η ιδέα είναι πως το τετράγωνο είναι το πιο σύνηθες σχήμα που θα βρεις σε μια αστική κοινωνία, όπου και βασίζεται η θεματολογία.

Τώρα που έγινε το βάπτισμα του πυρός, είσαι ανοιχτός στην προοπτική μιας περιοδείας αν καταστεί εφικτή λογιστικά;

Συζητάμε να κάνουμε ένα τουρ φέτος εάν μπορέσουμε να το οργανώσουμε, σίγουρα μας ψήνει όλους. Θα πάμε όπου μπορέσουμε να πάμε, δεν είναι ποτέ εύκολο για μια νέα μπάντα.

 Αν και εικάζω πως έχω μια αρκετά καλή ιδέα, θα προτιμούσα να το ακούσω από εσένα τον ίδιο. Γιατί Λιαντίνης;

‘Όπως έγραψες εύστοχα στην κριτική σου ζούμε όσα προμήνυε ο ίδιος και άλλοι πριν από αυτόν. Στο Ολική Αποσύνθεση ήθελα να φέρω το διήγημα από εκείνο το σημείο στη Νεκυία στις πύλες της κόλασης του Δάντη στην σημερινή πραγματικότητα, στη καταστροφή και την παρακμή που σπέρνουμε με ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ γύρω μας και τα σκατά στα οποία πνίγουμε από νωρίς όσους ακολουθούν πίσω μας.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Να σας δούμε όλους στο live στις 21/2 και να τα σπάσουμε μαζί, όπως και σε κάθε επόμενο live όπου και αν μπορέσουμε να βρεθούμε. Στουντιακά δεν σταματάει τίποτα ποτέ αλλά μου είναι πραγματικά άγνωστο το πότε θα βγει ο επόμενος δίσκος, σίγουρα όχι σύντομα.

 

Οι Kvadrat θα εμφανιστούν μαζί με τους Defacement και τους δικούς μας Chthon την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο ΑΝ. Περισσότερα εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured