Μαρία Χαμηλάκη

Τα φετινά Country Music Awards φαίνεται πως σνόμπαραν επιδεικτικά το άλμπουμ της Beyoncé Cowboy Carter που δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα.

Αντίθετα, οι Luke Combs, Jelly Roll, Chris Stapleton, Morgan Wallen και Lainey Wilson έχουν προταθεί για τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς. Διάφορα άλλα μεγάλα ονόματα προτάθηκαν για βραβεία, όπως οι Kacey Musgraves, Kelsea Ballerini, Lady A, Little Big Town, Old Dominion, Zac Brown Band, Dan + Shay και Shaboozey, μεταξύ άλλων.

Τα CMA είναι η πιο διάσημη τελετή απονομής βραβείων στο είδος της country και τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι νικητές προκύπτουν από μια ομάδα 7.300 ατόμων της εμπορικής ομάδας Country Music Association, μετά από τρεις γύρους ψηφοφορίας.

Ο αποκλεισμός της Beyoncé δεν μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενος. Στις αρχές του 2024, η Queen Bey ανέβηκε στην κορυφή των άλμπουμ charts, με αμέτρητα πρωτοσέλιδα για την επιτυχία του Cowboy Carter. Έσπασε επίσης ρεκόρ καθώς έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που έφτασε το Νο1 στο country chart των ΗΠΑ με το "Texas Hold 'Em", συγκεντρώνοντας υποστήριξη από μεγάλα ονόματα, όπως η Michelle Obama και ο Paul McCartney.

Ωστόσο, οι πολύ ειδικές προδιαγραφές της κάθε κατηγορίας του θεσμού CMA όσο και η περιορισμένη αναπαραγωγή του δίσκου στην country μουσική σφαίρα μπορεί να οφείλονται στον αποκλεισμό του άλμπουμ από τις υποψηφιότητες. 

Η ανακοίνωση του αποκλεισμού προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους fans. «Όσο και αν προσπαθούν τα CMA, η πρωτοποριακή επιτυχία και η επίδραση του Cowboy Carter δεν θα διαγραφεί ποτέ», έγραψε ένας χρήστης στο X. «Η Beyoncé έσπασε ρεκόρ, τίμησε θρύλους της country και άνοιξε το δρόμο για νέους μαύρους καλλιτέχνες του είδους κυκλοφορώντας ένα άψογο country άλμπουμ» έγραψε ένας άλλος. 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured