Ναταλία Πετρίτη

Ως «woke» σχολίασε το Glastonbury ο Noel Gallagher, ενοχλημένος από τους κατά δήλωσή του «μικρούς γα****νους ηλίθιους που κουνάνε σημαίες και κάνουν πολιτικές δηλώσεις». Συγκεκριμένα, το πάλαι ποτέ μέλος των Oasis αναφέρθηκε στο σημαντικότερο μουσικό φεστιβάλ του κόσμου κάνοντας την παρακάτω δήλωση: «Μη με παρεξηγήσετε, λατρεύω το Glastonbury. Αλλά είναι κάπως woke τώρα, αυτό το μέρος, κάπως διδακτικό και αποζητά να αποδείξει πόσο ενάρετο είναι. Δεν μου αρέσει αυτό στη μουσική… να μιλάνε μπάντες στη σκηνή και να λένε «Ε παιδιά, δεν φρικτός ο πόλεμος; Ας κάνουμε όλοι boo στον πόλεμο. Γάμα τους Tories, φίλε». Και όλο αυτό είναι, κοίτα — παίξε τη γα****νη μουσική σου και κατέβα από τη σκηνή»».

Ο Gallagher δεν εμφανίστηκε στη φετινή έκδοση του θρυλικού βρετανικού φεστιβάλ, ωστόσο βρέθηκε εκεί ως θεατής. Ο ίδιος εθεάθη μάλιστα σε acts όπως οι Jungle και Kneecap.

«Είναι too much. Δωρίστε όλα τα χρήματά σας στον σκοπό — αυτό είναι, σταματήστε να γαβγίζετε γι’ αυτό» συνέχισε ο ίδιος. «Ας πούμε για παράδειγμα ότι ο κόσμος είναι λίγο fucked up μέρος και είμαστε όλοι σε ένα χωράφι στο Glastonbury. Ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό; Εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό… Φαντάζομαι όταν είσαι 18 χρονών και μεσαίας τάξης, έχεις πρόβλημα με αυτό… όμως τι σχέση έχουν όλα τα παιδιά στο χωράφι του Glastonbury με αυτό;».

Για κακή τύχη του Gallagher και των υποστηρικτών του, η διαχρονική σχέση του Glastonbury με τον πολιτικό ακτιβισμό συνεχίστηκε και το 2024, με δεκάδες στιγμιότυπά του να μας τον θυμίζουν. Το πιο δημοφιλές δεν ήταν άλλο από την παρέμβαση του Banksy κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των IDLES, όταν εκείνος άφησε στο κοινό μια φουσκωτή βάρκα με ομοιώματα προσφύγων. Επιπλέον, η PJ Harvey κάλεσε στη σκηνή την θρυλική performance artist, Marina Abramović, η οποία παρότρυνε το κοινό να παραμείνει σιωπηλό για επτά λεπτά, με τη στιγμή συλλογικής ησυχίας να αντηχεί την εμπόλεμη κατάσταση σε πολλαπλά μέρη του κόσμου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή