Τον Αύγουστο του 2024 συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την δημιουργία των My Wet Calvin. Η μπάντα γιορτάζει αυτή την επέτειο με την κυκλοφορία του "GIB", ενός από τα πρώτα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν, πίσω στο 2004, αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν σε κανένα από τα album, τα EP ή τα single τους. Το "GIB" μάλιστα, ήταν και το εναρκτήριο κομμάτι της πρώτης συναυλίας του συγκροτήματος.

Ηχογραφημένο μονοφωνικά με κιθάρα, μπάσο, drum machine προγραμματισμένο στο Reason και πλήκτρα παιγμένα στο Yamaha PSR-47, αποτυπώνει την lo-fi αισθητική των πρώτων ηχογραφήσεών του group, που διέτρεχε όλες σχεδόν τις αυτοκυκλοφορίες της περιόδου 2004-2010, μέχρι το πρώτο τους «κανονικό» άλμπουμ. O τίτλος του κομματιού αποτελεί φόρο τιμής στο πρωτόλειο «κίνημα» των ελληνικών indie σχημάτων στις αρχές των 00s, που έδρασε για ένα διάστημα συνασπισμένο, υπό το ενωτικό συνθηματικό "Greek Indie Bands", χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μακροημερεύσει τότε, παρά την σύμπνοια και τις καλές προθέσεις. 

20 χρόνια μετά, οι My Wet Calvin κυκλοφορούν το "GIB".

Το συνοδευτικό video clip του κομματιού αποτελεί απόσπασμα της πρώτης συναυλίας των MwC στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στις 2 Ιανουαρίου 2005.

Ακούστε αποκλειστικά στο Avopolis το "GIB", πριν την επίσημη κυκλοφορία του την Τρίτη 1 Οκτωβρίου και δείτε πλάνα από εκείνο το ιστορικό πρώτο live του αθηναϊκού σχήματος:

Παραγωγή: My Wet Calvin
Κάμερα/Σκηνοθεσία: Μαρία Νικολοπούλου
Μοντάζ: Πάνος Οικονόμου
Live ηχοληψία: Νίκος Τριανταφύλλου
Μάστερινγκ: Γιώργος Δεληγιάννης
Διανομή: Just Gazing

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured