Δελτίο Τύπου

Το γράμμα που η ελληνόφωνη indie pop κρατούσε ερμητικά κλειστό από τα 80s και τα 90s, ανοίγει 30 χρόνια μετά από το δίδυμο με το πιο cool όνομα που έχετε ακούσει τελευταία. Η "Νεκροτσουλήθρα" είναι τόσο γνωστή στην ανεξάρτητη σκηνή της Αθήνας που το χαρακτηριστικό look με adidas sneakers - full face κουκούλα και τα fly (τύπου Oakley) γυαλία, πάει απλά «πακέτο» με ανθεμικά ρεφραίν και fake trance synths & beats όπως το «Θάνατα, Θάνατο, Πατήσια». Και αυτό είναι ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς στο βασικό after party live του φετινού Plissken festival, όπου το δίδυμο Leo και Γιώργος θα παραδώσουν μια ακόμα ξεσηκωτική εμφάνιση.

Ως συνήθως συμβαίνει, κάθε καλό κρυμμένο μυστικό από την DIY σκηνή της πόλης, ειδικά όταν μπλέκει επιρροές από 90s trash jams μέχρι Καλιφορνέζικο πανκ, γίνεται spread πιο γρήγορα και από τα tik tok ή instagram trends, οπότε καθόλου τυχαία, μερικές εκατοντάδες «αλήτες» όπως οι ίδιοι περιγράφουν το κοινό τους, συντονίζονται σε μαζικά sing along αφήνοντα τα beats να τους χτυπούν ανελέητα.

Ασφαλώς και με την παρθενική τους εμφάνιση σε επίσημο label, τη νεοσύστατη Blue Dot Music, μετά από μια σειρά εξαιρετικών DIY κυκλοφοριών, ο ήχος και η αισθητική θα έπρεπε να αναβαθμιστούν. Και έτσι όντως γίνεται με τον πιο Νεκροτσουλήθρα τρόπο.

"Η Κάμερα Με Τα Μυστικά" τους καταγράφει πλέον φτασμένους influencers και enterpreneurs, με πούρα, ρόμπες ξεκούμπωτες από μετάξι και την πιο πιασάρικη μελωδία τους μέχρι σήμερα, με στίχους που σαρκάζουν όσους δηλώνουν επαγγελματίες των social media.

Tα «πλάνα αρχείου» εναρμονίζονται με το «χύμα» στυλ της μπάντας και ένα ακόμη single που στα επόμενα χρόνια θα χαρακτηρίζεται ως cult classic, είναι πλέον δικό σας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured