Οι παλιότεροι θιασώτες του εγχώριου underground σίγουρα θυμούνται καλά τη δράση του Δημοσιοϋπαλληλικού Ρετιρέ: «ό,τι πιο γενναίο, τολμηρό, πρωτότυπο, καταστασιακό, αναρχικό και ρομαντικό έβγαλε η Θεσσαλονίκη», είχε γράψει για το σχήμα των Αλεξάνδρα Κατσιάνη, Ντάνη Τραγόπουλου & Θανάση Χονδρού ο Στέφανος Τσιτσόπουλος στην Athens Voice.
Οι νεότεροι ίσως να τους προσέξατε στο τελευταίο τεύχος του Sonik, το αφιερωμένο στα ελληνικά 1980s, ως μία από τις περιπτώσεις εκείνες που δεν χώραγαν σε κανένα από τα ηχητικά καλούπια της δεκαετίας, στο σχετικό άρθρο του Βαγγέλη Πούλιου (όπου πραγματευόταν το άλμπουμ του 1988 Η Άλλη Πλευρά), ή ως μία από τις προτάσεις περί ελληνικού ροκ στο κείμενο του Άρη Καραμπεάζη (όπου αναφερόταν στο άλμπουμ του 1987 Ποιος Φοβάται Τη Φαινυλκετονουρία;).
Τώρα, το Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ συστήνεται ξανά, μέσω μιας περιποιημένης επανέκδοσης του άλμπουμ Σημειώσεις Για Τη Διαχείριση Του Πανικού. Στην αρχική του έκδοση (Οκτώβριος 2002), επρόκειτο για το τεύχος 1 ενός ηχητικού Περιοδικού που κυκλοφορούσε με αυτόν τον τρόπο η μπάντα (έβγαλε 9 «τεύχη», ως το 2006) και είχε βγει από τη δικό τους label, Άλλη Πόλη.
Τώρα, ο δίσκος επανεκδίδεται σε 300 αντίτυπα χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες τριών μικρών μα ανήσυχων labels: του Άγιου Ανθρώπου, της Orila και της Rekem Records, σε mastering Θέμη Παντελόπουλου.
Ακούστε το εδώ