To τεύχος Απριλίου του SONIK by Avopolis.gr κυκλοφόρησε από την Τρίτη 9 Απριλίου σε όλη την Ελλάδα και είναι σε μεγάλο μέρος του αφιερωμένο στην Ημέρα των Δισκοπωλείων (20 Απριλίου), με όλες τις ειδικές εκδόσεις και κυκλοφορίες που αναμένουμε, αλλά και το σύνολο αυτών που ετοιμάζουν τα εγχώρια δισκοπωλεία, ειδικά γι' αυτή τη μέρα. Επίσης, περιλαμβάνει δισκοκριτική για όλα τα άλμπουμ του μήνα, από pop/rock και metal, μέχρι electronica, jazz και world, και φυσικά και τις ελληνικές κυκλοφορίες, μαζί με download section με όλα τα sonik selections από τα καλύτερα κομμάτια για download... Επίσης, συναντήσαμε τη Jane Birkin στο Παρίσι, η οποία μας μίλησε για εκείνη και τον Serge Gainsbourg, με ειλικρίνεια και ενδιαφέρουσες απαντήσεις.
Πάνω από όλα όμως περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στους Depeche Mode, με τη χορηγία της Cosmote. Οι Depeche Mode επέστρεψαν με νέο άλμπουμ (Delta Machine) και αυτό είναι η μία αφορμή για το αφιέρωμα. Η πολυαναμενόμενη συναυλία των Depeche Mode στις 10 Μαΐου, με τη χορηγία της Cosmote, είναι η άλλη. Ασφαλώς δεκάδες κείμενα έχουν γραφτεί στον ελληνικό μουσικό Τύπο για τους Depeche Mode, έστω κι αν ποτέ από την πλευρά μας δεν αξιωθήκαμε μέσα σε μια δεκαετία (ως έντυπο) να ασχοληθούμε ενδελεχώς με τούτο το φαινόμενο, πέρα από κάποιες συνεντεύξεις που προβάλλαμε ως επιτυχία, κι αρκεστήκαμε εκεί. Τα τελευταία, δε, αξιόλογα άρθρα που θυμόμαστε γράφτηκαν σε ελληνικό μουσικό περιοδικό περίπου στα μισά της πορείας τους. Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά που μπορούμε να γράψουμε, ως αποτίμηση μιας τριακονταετούς (και βάλε) πορείας, όχι μόνο για την ίδια τη μπάντα, αλλά και για το περιβάλλον μέσα στο οποίο έκανε την εμφάνισή της και αυτό που άφησε πίσω της, είτε με τους δίσκους της, είτε μέσω αντιπροσώπων, εκείνων που εμπνεύστηκαν από τον ήχο τους και σήμερα προβάλλονται με αρκετό hype – δικαιολογημένα ή μη. Θεωρώντας ότι αυτό πρέπει να κάνει σήμερα ένα μουσικό περιοδικό, όχι μόνο δηλαδή την καταγραφή της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και την αποτίμηση εμβληματικών εκπροσώπων της μουσικής, πάντα όμως με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση αισθητικά από ό,τι στο παρελθόν, αποφασίσαμε να καταστρώσουμε το παρόν αφιέρωμα.
The Depeche Mode issue:
Η μήτρα μέσα από την οποία ξεπετάχτηκαν. Του Αντώνη Ξαγά
Τα άγουρα χρόνια (1980-1984). Του Αντώνη Ξαγά.
H Synth Britannia κατακτά τον κόσμο… (1985-1996). Του Παναγιώτη Μένεγου.
Ανασύνταξη δυνάμεων (1997-2012). Της Μάρως Αγγελοπούλου.
This Song Is Not About You. Της Μάρως Αγγελοπούλου.
Οι λοιπές electropop δυνάμεις. Του Αντώνη Ξαγά.
Depeche Clone. Του Παναγιώτη Μένεγου.
Ένα ξεπερασμένο heavy metal taboo. Του Αλέξανδρου Τοπιντζή.
Δισκοκριτική: Jimi Hendrix, David Bowie, Depeche Mode, Dido, Fear of Men, Endless Boogie, Flaming Lips, Steven Wilson, Low, Bilal, Black Rebel Motorcycle Club, Johnny Marr, Kavinsky, Devendra Banhart, Ed Harcourt, Lisa Germano, Atoms For Peace, Bon Jovi, Eric Clapton, Tim Hardin, Jamie Lidell, Fleetwood Mac, Foxygen, PVT, Sound City, Terra Tenebrosa, Darkthrone, Ashley Monroe, Emmylou Harris and Rodney Crowell, Funcion, Grouper, John Grant, How to Destroy Angels, Demigodz, Ill Bill, Autre Ne Veut, Rhye, Christian Scott, Family Atlantica, Ku, Γκρόβερ, Lumiere Brother και πολλοί άλλοι.