Ο συνεταιρισμός Αθηναίων DJs με την κωδική ονομασία "Together" επιστρέφει αυτή την Παρασκευή 6/4 στο ΤΩΡΑ!Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι) για το 6ο πάρτυ της ομάδας και το line-up είναι για μία ακόμη φορά εντυπωσιακό: Chevy - Bad Spencer - D.J. Girl - Espeekay - Jimmy Jib - Black Athena - Denis D'or - Blue Lagoon - Legal Tender - Lilis Bros. Δεν νομίζω ότι σας παίρνει να το χάσετε.
Facebook event: http://www.facebook.com/events/327406807313605/
Mία μέρα μετά, Σάββατο 7/4, το μεγάλο Πασχαλινό πάρτυ των Yes It Does!! Sure It Does!! έχει δύο stages και λαμβάνει χώρα στον πολυχώρο Στοά, Πατησίων 99 & Κοδριγκτώνος.
Facebook Event: http://www.facebook.com/events/263790140371668/
Τέλος, τη Μεγάλη Πέμπτη 12/4, οι Lilis Bros ξεκινούν το νέο τους residency στο φημισμένο cocktail bar Pere Ubu (Κύπρου 74, Γλυφάδα), με καλοκαιρινή διάθεση και φρέσκα DJ charts.
3 Αlbums Out This Week:
1. Motor – Man Made Machine (CLRX)
Το εναρκτήριο "Μessed Up" δεν σου αφήνει πολλές επιλογές: στίχοι όπως «I will drink 'till my face get blue...» ή «Ι wanna be fucked up with you» σε αρπάζουν από τον λαιμό ενόσω οι dark/goth/electro μπασογραμμές με τις 1980s καταβολές σε γυρνάνε πίσω στη χρυσή εποχή του electroclash. Οι Motor είναι η μπάντα που άνοιγε τις συναυλίες των Depeche Mode στις περιοδείες του 2009 και είναι κατά τη διάρκεια αυτών που οι Bryan Black και Οly Grasset έγραψαν την πλειονότητα των κομματιών που περιλαμβάνει το μονοδιάστατο Man Made Machine. Oι φίλοι του industrial techno ήχου ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να έχουν το παραμικρό παράπονο, από τη στιγμή μάλιστα που στην λίστα συμμετεχόντων εμφανίζονται ονόματα όπως αυτά των Martin L. Gore (Depeche Mode), Gary Numan και Billie Ray Martin (S'Express, Electribe 101).
Beats με trance άκρες, παραμορφωμένα synths, σκοτεινές μελωδίες, βαριά φωνητικά και μια υπέρ παραγωγή με εξαιρετικά ογκώδη industrial ήχο, ο οποίος –σε επίπεδο επιρροών– ξεκινά από τους Depeche Mode (της τελευταίας δεκαετίας) και φτάνει μέχρι τους Rammstein. Σε κάποια σημεία ακραίο, σε κάποια άλλα άμεσο και με φετιχιστικές προεκτάσεις. Καθόλου τυχαία, μεγάλα ονόματα της μόδας όπως οι Raf Simons και Rick Owens θεωρούν τη μουσική των Motor ως το ιδανικό soundtrack των κολεκτιόν τους.
2. Alex Under – La Máquina De Bolas (Soma)
Η υπογραφή της Soma είναι ένας σημαντικός λόγος για να δώσεις σημασία στο νέο δισκογραφικό πόνημα του Μαδριλένου Alex Under (επίσης αφεντικό του CMYK label). Ένα άλμπουμ εγκεφαλικό, αργόσυρτο, εν μέρει πειραματικό, με συνεχόμενη ροή και με σωστά χτισίματα σε επίπεδο ατμόσφαιρας και ρυθμικών, αλλά εξίσου χαοτικό και άνισο σε επίπεδο μελωδιών. Τα 8 μέρη του “Bola” που έχει οραματιστεί εδώ ο καλλιτέχνης, μπορούν να πλαισιώσουν ιδανικά έναν βιομηχανικό χώρο αλλά αδυνατούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον ενός απαιτητικού ακροατή, ο οποίος πιθανόν να περίμενε κάτι πιο βαθύ από ένα concept album αυτού του επιπέδου. Το La Máquina De Bolas μπορεί να έχει χαρακτήρα μα δύσκολα θα σε πείσει να περάσεις τις ακροάσεις σε ένα δεύτερο επίπεδο. Techno φόρμες, electronica πινελιές, bass εμμονές.
3.Tristesse Contemporaine – Tristesse Contemporaine (Dirty)
Από το Παρίσι (και τους καλούς μας φίλους Dirty) με αγάπη και αυτή την άνοιξη. Η νέα προσθήκη στην οικογένεια του αγαπημένου μου γαλλικού label είναι ένα τρίο μουσικών που συναντήθηκαν στο Παρίσι και το πρώτο τους άλμπουμ φέρει την υπογραφή του Pilooski στην παραγωγή. Στο γνώριμο intellectual pop ύφος στο οποίο η ετικέτα μας είχε ήδη συνηθίσει από τις περίφημες Dirty Diamonds συλλογές, οι Tristesse Contemporaine ακούγονται σαν το υποθετικό τζαμάρισμα των Stereolab με τον John Carpenter. Η γεννημένη στο Τόκιο Narumi, ο εκ Στοκχόλμης ορμώμενος Léo Hellden και ο Τζαμαϊκανός Μaik (μεγαλωμένος στο Ανατολικό Λονδίνο και με παρελθόν στους παραγνωρισμένους Cuba της 4AD), έφτιαξαν υπό την καθοδήγηση του Pilooski ό,τι πιο κοντινό θα ακούσετε φέτος στους Talking Heads εποχής Fear Of Music ή στους Cure του 17 Seconds. Στίχοι που σηκώνουν δεύτερες αναλύσεις και σκοτεινές electropop ενορχηστρώσεις με σωστές αναλογίες από τα disco punk grooves και τα ψυχεδελικά περάσματα. Είναι εντυπωσιακό το ότι καταφέρνουν να κρατήσουν σε ποπ ύφος τις μελωδικές γραμμές τους χωρίς αυτές να ακούγονται εύκολες και φτηνές, ενώ παράλληλα δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα η οποία καταφέρνει να σε μυήσει στον ιδιαίτερο ήχο τους. Η μουσική σκηνή του Παρισιού ανέκαθεν είχε βέβαια τον δικό της τρόπο να παντρεύει τη σκοτεινή πλευρά της ποπ της δεκαετίας του 1980 με το σήμερα (βλέπε γκρουπ όπως οι As We Fall της Kill The Dj) και για μια ακόμη φορά το αποτέλεσμα ακούγεται φρέσκο και με σωστές δόσεις ελιτισμού. Το ντεμπούτο των Tristesse Contemporaine είναι μια ιδανική περίπτωση για να ακούσει κάποιος σωστή indie pop, χωρίς την πλύση εγκεφάλου του Pitchfork. Eξαιρετικό.
7 Singles Out Soon:
1. Don Niño – She's Resisting/Beats [7 inch edit] (Infine)
Το 7ιντσο της Infine για την παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων μας έρχεται από μια γνωστή φιγούρα της indie κοινότητας του Παρισιού. Ο Don Niño έχει υπάρξει αφεντικό της Prohibited Records (στέγη των Berg Sans Nipple μεταξύ άλλων) και μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ του In The Backyard Of Your Mind ο Agoria (αφεντικό της Infine) επιλέγει την indie folk του "She's Resisting" για τη συμμετοχή της ετικέτας του στην παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων. Πολύ κοντά σε Grizzly Bear, Smog και Vincent Gallo.
2. Αctor One – Building Strike EP (Kindisch)
Η ώρα της δικαίωσης για το σκληρά εργαζόμενο δίδυμο των Θεσσαλονικιών Actor One έφτασε. Μετά τη συμμετοχή τους στην συλλογή Jackathlon της Heidi, το παρθενικό τους EP για τη γερμανική Kindisch (κάτι σαν το μικρό αδερφάκι της Get Physical) είναι μακράν ό,τι πιο φρέσκο σε επίπεδο deep house έχει παράγει ποτέ η χώρα μας. Τα φωνητικά του ομώνυμου κομματιού αναμένεται να στοιχειώσουν τα περισσότερα από τα σωστά underground house σετ της σεζόν. Respect.
3. Towards Green – Last Page EP (Buzzin' Fly)
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κυκλοφορία από κάθε άποψη. Στη dance ετικέτα της Buzzin' Fly (του Ben Watt από τους Everything But The Girl), o Ισπανός Towards Green κυκλοφορεί δύο ατμοσφαιρικά κομμάτια με βάση την ακουστική κιθάρα ενώ στη β' πλευρά το house remix του Arkist από το Μπρίστολ (βλ. Ηotflush Recordings) αποτελεί μια ιδιαίτερα λειτουργική προσθήκη στα σετ ανάλογου ύφους.
4. Τycho – Dive (Ghostly International)
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι Κeep Shelly In Athens εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο Τycho –σε περίπτωση που σας διαφεύγει– υπήρξε ο καλλιτέχνης με τον δίσκο της χρονιάς για τη στήλη και δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ευτυχής συγκυρία από το να ακούω το εξαιρετικό ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ του να ρεμιξάρεται με το αψεγάδιαστο αεράτο baleaeric ύφος του πιο πετυχημένου ελληνικού σχήματος τα τελευταία χρόνια.
5. Innerzone Orchestra – Bug In The Bassbin' [Ben Vedren remix] (Planet E)
Τον περασμένο Νοέμβριο η Planet E ανακοίνωσε τον remix διαγωνισμό «Bug In The Bassbin'», ένα από τα θρυλικά sessions του Carl Craig κάτω από το alias Innerzone Orchestra. Ο Παριζιάνος Ben Verden τα πήρε όλα κι έφυγε, δίνοντας τη δική του άποψη για το πώς η τζαζ παντρεύεται με το techno και τα deep vibes.
6. Footprintz – Rush To The Capsule (Turbo)
Στην πρώτη ever 7ιντση κυκλοφορία της Turbo Records του Tiga (και εδώ για λογαριασμό της παγκόσμιας ημέρας δισκοπωλείων), οι επίσης Καναδοί Footpritnz –λίγο πριν το ψυχεδελικό electropop ντεμπούτο άλμπουμ τους στη Visionquest– φέρνουν στα μέτρα τους το πρόσφατο single των Raid Over Moscow. Στην άλλη πλευρά, τη διασκευή των Footprintz ρεμιξάρει ο συνήθης ύποπτος σε electro pop καταστάσεις, Ewan Pearson.
7. Jozif – Lady B EP (Culprit)
Για μία ακόμη φορά, ο Josif αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους μεγάλους παίχτες του νέου disco house ήχου, με ένα 5 track EP για την παρέα της Culprit από το L.A. To "Lady B's Plea" είναι ο ορισμός του συναισθηματικού disco κομματιού που κερδίζει άνετα το ενδιαφέρον των κορασίδων στις πίστες, ενώ έχει κι ένα piano lead για σεμινάριο. Ίσως η καλύτερη κυκλοφορία της Culprit για το πρώτο μισό της χρονιάς. Straight in the bag!