Μαρία Χαμηλάκη

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι The Cure μοιράστηκαν το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ τους "Songs Of A Lost World", πρώτη δισκογραφική δουλειά του γκρουπ από το 4:13 Dream του 2008. 

Ο Smith είχε δηλώσει τότε ότι το κομμάτι ήταν εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Ernest Dowson Dregs. «Ανακάλυψα ξανά ένα ποίημα του Ernest Dowson, ενός Άγγλου ποιητή – λέγεται Dregs», ανέφερε. «Έχω ένα βιβλίο και σημειώνω με τα χρόνια πράγματα που νομίζω ότι είναι ενδιαφέροντα. Κάποια από αυτά είναι δίστιχα, άλλα είναι ομοιοκαταληξίες, μερικά από αυτά είναι λόγια… δεν είναι ημερολόγιο, πιο πολύ τεφτέρι είναι» είπε χαριτολογώντας. 

Συνέχισε: «Καμιά φορά θα το ξεφυλλίσω και θα υπάρξει κάτι που θα μου τραβήξει την προσοχή. Έτσι έγινε και με το Alone. Είχα μεταγράψει το ποίημα –δεν ξέρω πότε– αλλά προσπαθούσα να βρω τις σωστές εικόνες για το τραγούδι, οπότε όταν είδα τον πρώτο στίχο του ποιήματος είπα "Αυτό είναι"».

«Ήταν ήδη στο πίσω μέρος του μυαλού μου… Όταν το έγραφα, δεν είχα στο νου μου κάτι ποιητικό, και ξαφνικά το ανακάλυψα, κατάλαβα ότι αυτό ήταν που με ταλαιπωρούσε τόσο καιρό γιατί ήξερα ποιο ήταν το τραγούδι περίπου.»

Κατά την κυκλοφορία του τραγουδιού τον περασμένο μήνα, είπε, «Είναι το κομμάτι που ξεκλείδωσε τον δίσκο. Μόλις ηχογραφήσαμε αυτό το μουσικό κομμάτι, ήξερα ότι ήταν το εναρκτήριο τραγούδι και ένιωσα ότι όλο το άλμπουμ θα έχει αυτό ως επίκεντρο. Αγωνιζόμουν να βρω τον σωστό πρώτο στίχο για το σωστό εναρκτήριο τραγούδι, δουλεύοντας με την απλή ιδέα της μοναξιάς. Όμως είχα βαθιά μέσα μου αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα, ότι ήξερα ήδη ποιος έπρεπε να είναι ο πρώτος στίχος.»

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured