Οι Pink Floyd έκλεισαν μια συμφωνία εννιά ψηφίων με τη Sony (400.000.000 λίρες).

Σύμφωνα με το Music Business Worldwide, οι θρυλικοί βετεράνοι της ροκ παραχώρησαν στην Sony τον κατάλογο ηχογραφήσεων του συγκροτήματος, τα δικαιώματα γειτονίας και τα δικαιώματα ονόματος και ομοιότητας. Ωστόσο, τα εκδοτικά δικαιώματα του συγκροτήματος δεν συμπεριλήφθηκαν στη συμφωνία.

Τα δικαιώματα της ηχογραφημένης μουσικής των Pink Floyd διαχειρίζονται επί του παρόντος δύο εταιρείες: η Pink Floyd (1987) Limited και η Pink Floyd Music Limited. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών είναι ότι η τελευταία εισπράττει έσοδα για μουσική που ηχογραφήθηκε πριν από την αποχώρηση του Roger Waters το 1985 και η πρώτη εισπράττει έσοδα για τη μουσική που ηχογραφήθηκε μετά.

Όπως αναφέρθηκε από το Music Business Worldwide, οι δύο εταιρείες αποκόμισαν μεικτά έσοδα 50 εκατομμυρίων δολαρίων (40,399 εκατομμύρια £) κατά τη διάρκεια του έτους που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023.

Μιλώντας για την ιδέα της πώλησης του καταλόγου του συγκροτήματος σε μια συνέντευξη στο Rolling Stone, ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος David Gilmour είπε ότι θα ήταν «όνειρο», αλλά όχι λόγω του οικονομικού κέρδους που θα έφερνε η πώληση.

Λίγο πριν τη συμφωνία με τους Pink Floyd, η Sony εξαγόρασε τον κατάλογο των Queen για 1 δισεκατομμύριο λίρες. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured