Μαρία Χαμηλάκη

Οι The Cure μοιράστηκαν σήμερα το συναισθηματικό νέο τους single "Alone" αλλά επιβεβαίωσαν επίσης την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ τους Songs Of A Lost World.

Οι Βρετανοί δίνουν hints στους fans τους για το νέο κομμάτι εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλά σήμερα το τραγούδι, ένα από τα πολλά νέα κομμάτια της νέας δουλειάς του επιδραστικού συγκροτήματος μετά από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, κυκλοφόρησε.

Μέσα σε σχεδόν επτά λεπτά, το "Alone" βυθίζει τον ακροατή σ' ένα στοιχειωμένο αλλά γοητευτικό μουσικό περιβάλλον και έπειτα ακούγεται η φωνή του Smith περίπου στη μέση της συνολικής διάρκειας, να τραγουδά τον στίχο που αποκάλυψε το συγκρότημα εδώ και μέρες: "This is the end of every song that we sing". Γλιστρώντας στην πιο cinematic πλευρά των The Cure, το "Alone" σηματοδοτεί μια ισχυρή επιστροφή του συγκροτήματος.

Ο frontman Robert Smith είχε πει στο παρελθόν στο NME ότι το πρώτο τους άλμπουμ μετά από 16 χρόνια θα εξέφραζε την πιο σκοτεινή πλευρά αυτού που είχε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Λόγω του ότι είχε χάσει τη μητέρα, τον πατέρα και τον αδερφό του τα τελευταία χρόνια, το κομμάτι είναι ένα απέραντο indie-noir moodpiece με τον frontman να τραγουδά με αίσθηση παγερή και φοβισμένη: "The ghosts of all that we’ve been, we toast with bitter dregs to our emptiness".

Το συγκρότημα επιβεβαίωσε επίσης ότι το 14ο άλμπουμ τους Songs Of A Lost World θα κυκλοφορήσει πράγματι την 1η Νοεμβρίου. Το πλήρες tracklist και περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν μέσω του ιστοτόπου τους και των καναλιών κοινωνικών δικτύων μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά το άλμπουμ είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία τώρα εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured