Μαρία Χαμηλάκη

Λίγο πριν το Halloween, το εμβληματικό video clip του Michael Jackson του 1983 για το "Thriller" έχει ξεπεράσει τις ένα δισεκατομμύριο προβολές στο YouTube.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί το τέταρτο video clip του Βασιλιά της pop που μπαίνει στο Billion Views Club μετά τα "Beat It", "Billie Jean" και "They Don't Care About Us". Σε σκηνοθεσία John Landis, το 13ων λεπτών clip προβλήθηκε στο MTV τον Δεκέμβριο του 1983.

Στο video clip βλέπουμε τον Jackson να παρακολουθεί μια τρομακτική ταινία με το ραντεβού του, η οποία τελικά οδηγεί σε μια τρομακτική μεταμόρφωση της πανσελήνου και καταλήγει στη διάσημη χορογραφία του Michael Jackson μαζί με τέρατα και ζόμπι.

Μετά την κυκλοφορία του, το 1984, το single έφτασε στο Νο. 4 στο Billboard Hot 100 και στο Νο. 3 στο Hot R&B/Hip-Hop Songs. Μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη το 2009, το τραγούδι επέστρεψε στους καταλόγους του Billboard, ανεβαίνοντας στο Νο. 2 του Hot Digital Songs. Την ίδια χρονιά, το βίντεο μπήκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, το πρώτο μουσικό βίντεο που έλαβε ποτέ αυτή τη διάκριση, επειδή ήταν «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά» σημαντικό. Το "Thriller" είναι επίσης το πιο downloaded hit όλων των εποχών που έχει θέμα το Halloween, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen SoundScan.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured