Μαρία Χαμηλάκη

Οι Pinhead Gunpowder, το συγκρότημα με τον frontman των Green Day, Billie Joe Armstrong και τον κιθαρίστα Jason White, ανακοίνωσαν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Unt. Πριν από την κυκλοφορία του στις 18 Οκτωβρίου, η punk ομάδα αποκάλυψε το ομότιτλο κομμάτι που είναι και το πρώτο του νέο τραγούδι μετά από 16 χρόνια.

Εκτός από τους τραγουδιστές-κιθαρίστες Armstrong και White, η σύνθεση των Pinhead Gunpowder συμπληρώνεται από τον ντράμερ Aaron Cometbus και τον μπασίστα Bill Schneider.

Το συγκρότημα εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη μεγάλη παύση τους και το νέο άλμπουμ:

«Οι Pinhead Gunpowder ξεκίνησαν να γράφουν τραγούδια το 1990. Αλλά από το 2010, παίζουμε μόνο για εμάς, κάτι που οι μπάντες ξεχνούν να κάνουν. Αντί να γράφουμε για το νέο άλμπουμ ή να κάνουμε πρόβες για να ετοιμαστούμε για περιοδεία, επιστρέφαμε στο υπόγειο κάθε χρόνο. Ζούσαμε στο σπίτι που είχαμε φτιάξει, θυμόμαστε πώς κάναμε τη μουσική ο ένας για τον άλλον από την αρχή. Παίζαμε σε όλο τον κόσμο —καλά, τουλάχιστον στο Όκλαντ, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Υόρκη — αλλά μόνο ο ένας για τον άλλον. Δουλέψαμε και στις επανεκδόσεις των τραγουδιών μας και βρεθήκαμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον πιο πολύ από ποτέ.»

«Ένας νέος δίσκος ήταν θέμα χρόνου, αλλά ανάμεσα στα άλλα συγκροτήματα, τις δουλειές και τις οικογενειακές υποθέσεις των μελών ήταν δύσκολο να ολοκληρωθεί. Όταν τελικά το φέραμε σε πέρας, ήμασταν όλοι έκπληκτοι. Πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο, το πιο πιασάρικο και το πιο συνεργατικό μας έργο.»

Συνολικά, το άλμπουμ Unt περιέχει 14 τραγούδια σε παραγωγή Chris Dugan (Green Day, Weezer, Iggy Pop).

Ακούστε το "Unt" των Pinhead Gunpowder παρακάτω:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured