Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 61 ετών και εντελώς απροσδόκητα «έφυγε» από τη ζωή ο Martin Phillipps, ιδρυτής των The Chills. Ο frontman και ιδρυτής της επιδραστικής μπάντας από τη Νέα Ζηλανδία είχε πρόσφατα εισαχθεί στο νοσοκομείο για προβλήματα με το συκώτι του.

Έχοντας υπογράψει στο roster της Flying Nun Records, οι Chills υπήρξαν πρωτοπόροι του Dunedin genre, που συνδύαζε στοιχεία της punk rock μουσικής με τις κιθαριστικές ψυχεδέλειες. Το έργο τους θα επηρέαζε βαθιά συγκροτήματα όπως οι R.E.M., Pavement, Yo La Tengo και Mudhoney.

Ο δίσκος των Chills από το 1990 με τίτλο Submarine Bells θα βρισκόταν στο No. 1 των charts στη χώρα τους, με το follow-up αυτού με τίτλο Soft Bomb να σκαρφαλώνει στο No. 3. Ανάμεσα στα γνωστότερα κομμάτια τους υπήρξαν τα “Pink Frost”, “I Love My Leather Jacket” και “Heavenly Pop Hit”, το οποίο σύντομα θα αποτελούσε crossover hit στην Αμερική, φτάνοντας στο No. 17 του Billboard Alternative Airplay chart.

Το 2019 κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στην ιστορία των Chills, με τίτλο The Chills: The Triumph & Tragedy of Martin Phillipps, στο οποίο γινόταν εκτεταμένη αναφορά και στη μάχη του Phillipps με την ηπατίτιδα Γ. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε την ίδια χρονιά στο South by South West.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured