Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο κομμάτι με τίτλο Coast” κυκλοφόρησε η Kim Deal των Breeders, το οποίο και είχε ηχογραφήσει μαζί με τον θρυλικό Steve Albini στο διάσημο studio του στο Σικάγο. Το εν λόγω single είναι το πρώτο της Deal για την 4AD χωρίς να συμμετέχει σε ένα από τα διάσημα συγκροτήματά της και είναι ήδη διαθέσιμο για ακρόαση.

Μαζί με την Kim Deal στο “Coast” βρίσκουμε τη δίδυμη αδερφή της και κιθαρίστρια Kelley Deal, τη μπάντα των Mucca Pazza και στο rhythm section τους Lindsay Glover και Mando Lopez. Η Deal έγραψε το κομμάτι το 2020 με αφορμή μια εμπειρία πολύ χαμηλής αυτοπεποίθησης που είχε στο γάμο ενός φίλου, αλλά και τις off-season διακοπές που είχε στο Nantucket πίσω στο 2000.

Η Deal ξεκίνησε τη solo καριέρα της με μια σειρά από 7" singles που ήρθε το 2013, μετρώντας μέχρι σήμερα 10 κομμάτια. Τα πιο πρόσφατα από αυτά είναι τα “Biker Gone” και “Beautiful Moon Clear”.

Η αποχώρηση της μουσικού από τους Pixies σημειώθηκε το 2013, με την ίδια να αφιερώνεται πλήρως την περασμένη δεκαετία στους Breeders. Η ίδια και η αδερφή της επανέφεραν στη μπάντα το “classic” lineup της, με τη μπασίστρια Josephine Wiggs και τον drummer Jim Macpherson, και κυκλοφόρησαν τον δίσκο All Nerve το 2018. Στη συνέχεια ήρθαν δύο επετειακά reissues του θρυλικού Last Splash, ενώ κυκλοφόρησε και το archival κομμάτι “Divine Mascis”, στο οποίο συμμετείχε ο J Mascis των Dinosaur Jr.. Η Deal διασκεύασε επίσης το “Joanne” του Michael Nesmith το 2018.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή