Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία ενός γιγαντιαίου box set με τίτλο The 1974 Live Recordings ανακοίνωσε ο Bob Dylan, η οποία θα εκτείνεται σε 27 CD και θα καταγράφει την περιοδεία που πραγματοποίησε ο ίδιος στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με τους the Band. Το box set θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου και θα αποτελείται από 431 κομμάτια — τα 417 εκ των οποίων ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα. Επιπλέον θα περιλαμβάνει liner notes από την δημοσιογράφο και κριτικό Elizabeth Nelson. Ο Dylan ήδη κυκλοφόρησε στα πλαίσια της προώθησής του μια εκδοχή του “Forever Young”, η οποία και ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Seattle το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 1974.

Από τη γιγαντιαία tracklist, τα 133 κομμάτια έχουν υποστεί νέα μίξη από τα original 16-track tapes. Μαζί με το CD box set, η Third Man Records θα κυκλοφορήσει και το The 1974 Live Recordings - The Missing Songs From Before the Flood, στο οποίο περιλαμβάνονται εκδοχές κάθε κομματιού που ηχογράφησε ο Dylan που δεν συμπεριελήφθησαν στο live album του από το 1974, Before the Flood. Το set θα γίνει διαθέσιμο σε έγχρωμο βινύλιο από το Vault, τη direct-to-customer mail order service της Third Man.

Η κυκλοφορία του The 1974 Live Recordings έρχεται στα πλαίσια της 50ης επετείου από την εν λόγω περιοδεία του Dylan, η οποία σήμανε τότε την επιστροφή του στο touring έπειτα από οκτώ χρόνια αποχής. Αυτή είχε σημειωθεί μετά από ένα ατύχημα που είχε ο θρυλικός καλλιτέχνης με τη μηχανή του, κατά το οποίο είχε σπάσει τον λαιμό του. Οι the Band είχαν εμφανιστεί τότε στο πλευρό του και στις 30 συναυλίες που είχε πραγματοποιήσει, σε διάστημα 42 ημερών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή