Ναταλία Πετρίτη

Με τον Donald Trump συνεργάζεται ο Billy McFarland του Fyre Fest, βάζοντας το λιθαράκι του στην καμπάνια που διεξάγει ο πρώτος αυτό το διάστημα για την εκ νέου ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ. Το ρεπορτάζ έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό Rolling Stone και σύμφωνα με αυτό ο McFarland δουλεύει ως μεσάζων για τον Trump, φέρνοντάς τον σε επαφή με rappers για τη συγκέντρωση ψήφων από Αφροαμερικανούς πολίτες.

Ο ρόλος του McFarland δεν φαίνεται να είναι επίσημος στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, η βοήθειά του έχει ωστόσο οδηγήσει στη συμμετοχή των Brooklyn rappers Sheff G και Sleepy Hallow σε πρόσφατο προεκλογικό rally του Trump στο Bronx. Ο McFarland φαίνεται να βοήθησε επίσης τον Trump στο να συναντηθεί τον Ιούνιο μαζί με τους Detroit rappers Icewear Vezzo και Peezy. Ο Vezzo είχε προηγουμένως δηλώσει στο Rolling Stone ότι θα επέλεγε τον Trump έναντι του Joe Biden αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στους δύο – αν και αυτός που πραγματικά θα προτιμούσε είναι ο Robert F. Kennedy Jr.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2020, ο rapper Lil Pump στήριξε τον Trump, αν και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ψηφίσει. Ο αμφιλεγόμενος και καταδικασμένος για απάτες πολιτικός έχει επίσης τη στήριξη καλλιτεχνών όπως οι 50 Cent, Benny the Butcher και Waka Flocka, μαζί με αυτή του Lil Wayne. Ακόμη και ο Snoop Dogg έχει δηλώσει ότι τρέφει «μόνο αγάπη και σεβασμό» προς το πρόσωπό του.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, το 73% των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων φαίνεται πως στηρίζουν τον Joe Biden και το Δημοκρατικό κόμμα, οπότε ο Trump θα χρειαστεί να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για την επιρροή περισσότερων από αυτούς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή