Ναταλία Πετρίτη

Σε NFT μετατράπηκε ο one-of-a-kind δίσκος των Wu-Tang Clan, Once Upon a Time in Shaolin, ο οποίος και απασχολεί ειδησεογραφικά αρκετά το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, στα τέλη Μαΐου είχε γίνει γνωστό ότι αυτός θα αναπαραχθεί δημόσια σε μια έκθεση στο Museum of Old and New Art (MONA της Αυστραλίας από τις 15 μέχρι τις 24 Ιουνίου.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του δίσκου, η digital art collective PleasrDAO, μήνυσε τον πρώην ιδιοκτήτη του, Martin Shkreli, για την αντιγραφή του δίσκου και την αναπαραγωγή του για online κοινό χωρίς σχετική άδεια.

Σήμερα, η PleasrDAO πουλά μερική ιδιοκτησία του δίσκου, ο οποίος ψηφιοποιήθηκε και κρυπτογραφήθηκε για να αγοραστεί από τους θαυμαστές του στο ποσό του ενός δολαρίοω ως non-fungible token (NFT). Η διαδικασία μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα www.thealbum.com..

Η αγορά του NFT του Once Upon a Time in Shaolin δίνει στους θαυμαστές του συγκροτήματος πρόσβαση σε ένα album sampler και αυτό θα γίνει κανονικά διαθέσιμο στις 8 Οκτωβρίου του 2103.

Σε σχετικό press statement, οι παραγωγοί του δίσκου, RZA και Cilvaringz ανέφεραν: «Η μαζική αντιγραφή έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ένα μουσικό έργο, ενώ η ψηφιακή καθολικότητα και η φυσική ύπαρξη που εξαφανίζεται έχουν διαλύσει τον συναισθηματικό μας δεσμό με ένα έργο μουσικής ως φόρμα τέχνης και βαθύτατου προσωπικού θησαυρού».

Ο Matt Matkov, εκπρόσωπος της PleasrDAO, πρόσθεσε: «Η πώληση του δίσκου είναι κάτι παραπάνω από απλή μουσική: έχει να κάνει με την επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ιδιοκτησία της μουσικής και τη συνεργασία των θαυμαστών στην ψηφιακή εποχή».

Η εταιρία PleasrDAO αγόρασε το Once Upon a Time in Shaolin των Wu-Tang Clan το 2021 για 4 εκατομμύρια δολάρια. Η νέα digitized edition του δίσκου περιλαμβάνει και νέο artwork σε design του Hassan Rahim.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured

Best of Network

Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή