Ο Quentin Tarantino έχει απορρίψει κάθε ιδέα να καταργήσει τα αληθινά όπλα στα κινηματογραφικά του πλατό. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης στο podcast Bill Maher's Club Random, ο σκηνοθέτης αντιτάχθηκε στην ιδέα της χρήσης ψεύτικων όπλων και οπτικών εφέ για τη λήψη σκηνών. «Υποθέτω ότι μπορώ να προσθέσω ψηφιακές στύσεις σε ταινίες πορνό, αλλά ποιος θα θέλει να δει κάτι τέτοιο;» είπε ο Tarantino απορρίπτοντας την ιδέα. «Είναι συναρπαστικό να πυροβολείς το κενό και να βλέπεις την πραγματική πορτοκαλί φωτιά, αντί να την προσθέτεις ψηφιακά μετά».

«Παρ' όλο τον μεγάλο αριθμό όπλων που έχουμε χρησιμοποιήσει σε ταινίες, έχουμε μόνο δύο παραδείγματα ανθρώπων που πυροβολήθηκαν στο σετ από ατύχημα με όπλο», συνέχισε ο Tarantino, αναφερόμενος στους θανάτους της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins στο πλατό του Rust και του ηθοποιού Brandon Lee στα γυρίσματα της ταινίας The Crow το 1994.

Αν και ο Tarantino παραδέχτηκε ότι τέτοιοι θάνατοι υπονομεύουν μια ολόκληρη βιομηχανία, τόνισε τη σημασία της ανάληψης του ρίσκου για την αποτύπωση «συναρπαστικών» στιγμών στην ταινία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured