Ναταλία Πετρίτη

Το κομμάτι με τίτλο Lazy Sod” έδωσαν στη δημοσιότητα οι Deep Purple, λίγο πριν ο νέος τους δίσκος κυκλοφορήσει στα δισκοπωλεία. Τιτλοφορούμενος =1, αυτός θα γίνει διαθέσιμος στις 19 Ιουλίου σημαίνοντας την επιστροφή των θρυλικών γερόλυκων.

Pixel

Το κομμάτι θυμίζει τον κλασικό ήχο που χαρακτηρίζει τους Deep Purple, με τον Ian Gillan να αναφέρεται στους στίχους του στην ηλικία του (θα κλείσει τα 79 μέσα στον Ιούλιο), αλλά και στην ταραχώδη περίοδο που διανύει ο πλανήτης: “The world’s on fire, and I can’t get my ass out of bed / The world is on fire, smoke all around my head”.

Το =1 θα είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον κιθαρίστα Simon McBride, ο οποίος μπήκε στους Deep Purple μετά την αποχώρηση του Steve Morse. Ο ίδιος αναγκάστηκε να σταματήσει για να φροντίσει την άρρωστη σύζυγό του. Το lineup των Deep Purple διαμορφώνεται από τα κλασικά μέλη του, δηλαδή τους Gillan, Roger Glover και Ian Paice, με τον επί χρόνια keyboardist Don Airey να συμμετέχει επίσης μέχρι σήμερα. Ο βετεράνος του ήχου, Bob Ezrin, επέστρεψε με χρέη παραγωγού του νέου τους δίσκου.

Για την προώθηση του LP, οι Deep Purple αναμένεται να βγουν σε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική.

Δείτε το performance video του “Lazy Sod”.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured